Focus

3 καλλιτέχνες που ξεχώρισαν και έβγαλαν εκατομμύρια με ένα μόνο τραγούδι

3 καλλιτέχνες που ξεχώρισαν και έβγαλαν εκατομμύρια με ένα μόνο τραγούδι

Πηγή Φωτογραφίας: Spiegel

Οι "One-hit Wonders" αποτελούν καλλιτέχνες – θαύματα της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι εν μια νυκτί – γιατί όχι και μέρα – έγιναν διάσημοι

Οι “One-hit Wonders” αποτελούν καλλιτέχνες – θαύματα της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι εν μια νυκτί – γιατί όχι και μέρα – έγιναν διάσημοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κυκλοφορώντας ένα και μόνο σινγκλ. Το μυστικό για να δημιουργήσει κανείς το απόλυτο mainstream τραγούδι, που θα σιγοψιθυρίσουν εκατομμύρια άνθρωποι έστω και μια φορά, είναι πράγματι σπάνιο, αλλά όπως φαίνεται όχι ακατόρθωτο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κλασσικά κομμάτια, ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά σε εκείνα που κατέκτησαν την κορυφή των charts, πραγματοποιώντας αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία.

Gotye: 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Βελγο-Αυστραλός multi-instrumental μουσικός, ερμηνευτής και τραγουδοποιός είναι το ακριβές παράδειγμα της βρετανικής φράσεις “zero to hero”. Και αυτό γιατί ο Gotye έφτασε από το μηδέν στην κορυφή με την ρυθμική μπαλάντα “Somebody That I Used to Know”, την οποία ερμήνευσε επιτυχώς με την Kimbra. Ένας πολυπλατινένιος δίσκος με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Somebody That I Used To Know” έγινε το σίνγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις το 2012, ενώ σήμερα αποτελεί το κομμάτι – θαύμα με τις περισσότερες ροές στο Spotify.

Vanilla Ice: 12 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμερικανός ράπερ, Vanilla Ice, θεωρείται ο πρώτος τραγουδιστής που εισήγαγε τους Hip Hop ρυθμούς στην κατηγορία της mainstream μουσικής. Το “Ice ice baby” λατρεύτηκε στα ‘90s, όχι τόσο για τους στοίχους, όσο για την μελωδία του, με τον ερμηνευτή του να γνωρίζει σημαντική δημοτικότητα. Η τελευταία αν και δεν κράτησε για πολύ, φρόντισε να εξασφαλίσει αρκετά εκατομμύρια στον γνωστό τραγουδιστή, ώστε λίγα χρόνια αργότερα με την έλευση άλλων διασημότερων ράπερ στο προσκήνιο, να κάνει στροφή στην καριέρα του, δηλώνοντας πλέον ιδιοκτήτης real estate.

Morten Harket: 60 εκατομμύρια δολάρια

Για πολλούς οι A-ha αποτελούσαν ένα σχετικά άγνωστο μουσικό συγκρότημα στην αρχή της καριέρας τους, μέχρι που κυκλοφόρησαν το εμβληματικό σινγκλ “Take On Me” το 1984. Το κομμάτι έπαιζε ασταμάτητα στο MTV για αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, ενώ με την δημιουργία του εμβληματικού βίντεο κλιπ το 1985 – το οποίο πλέον μετρά περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube – έγινε no1 σε 36 χώρες. Το band boy από το Όσλο λατρεύτηκε τόσο για την μουσική, όσο και για το καινοτόμο βίντεο που συνόδευσε το τραγούδι, το οποίο συνδυάζοντας κόμικς, κινούμενα σχέδια και κανονικά πλάνα εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, 37 χρόνια μετά την σύλληψή του. Όπως ήταν φυσικό, το γκρουπ, με front man τον Morten Harket εξασφάλισαν περιουσίες εκατομμύριον, αφήνοντας για πάντα το στίγμα τους στην pop μουσική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments