Οικονομία

Συνάντηση Σταϊκούρα με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager

Συνάντηση Σταϊκούρα με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 11:15, με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Margrethe Vestager

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 11:15, με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Margrethe Vestager.Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Σταϊκούρας για ΕΦΚ στα καύσιμα: Δεν θα υπάρξει μείωση

Για τα μέτρα στήριξης στην ενέργεια και στα καύσιμα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλλα θέματα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολη η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Για τη  ρήτρα αναπροσαρμογής  σημείωσε ότι καταργείται από την 1η Αυγούστου, και όχι από το τέλος Ιουλίου όπως είχε ανακοινωθεί, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «Δεν έφυγε κάποιος μήνας. Είναι συνδυαστικά μέτρα που έχουν να κάνουν με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Υπάρχει άλλη διάταξη που αφορά στον τρόπο με τον οποίο τιμολογείται η χονδρική τιμή ενέργειας, και υπάρχει και άλλη παρέμβαση που αφορά στο πώς η πολιτεία βοηθάει το νοικοκυριό ή την επιχείρηση, μέσα και από την αξιοποίηση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, για να μπορέσει τελικά ο πολίτης να έχει μια μείωση της επιβάρυνσης της τάξεως του 70-90% από την 1η Ιουλίου και μετά. Ήδη βλέπουμε ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς. Οι παρεμβάσεις για το ρεύμα είναι 6 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2022».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments