Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: “Βράζουν” για το αμερικανικό “μπλόκο” στην πώληση των F16

Τουρκικά ΜΜΕ: “Βράζουν” για το αμερικανικό “μπλόκο” στην πώληση των F16

Πηγή Φωτογραφίας: forbes

Μετά την απόφαση, ο τουρκικός Τύπος βάζει πλέον στο κάδρο και τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο απέφευγε μέχρι στιγμής να "στοχοποιήσει"

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται στην Τουρκία, μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της τροπολογίας για το μπλόκο στην πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Σταδιακά όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο τουρκικός Τύπος βάζει πλέον στο κάδρο και τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο απέφευγε μέχρι στιγμής να “στοχοποιήσει”.

Τούρκοι σχολιαστές ανέλυαν ότι με την απόφαση αυτή, αν τελικά περάσει από όλα τα στάδια, αλλάζουν οι ισορροπίες.

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι «Η πώληση των F-16 εξαρτἀται απο τον Μπάιντεν» και προσθέτει: «Με την κίνηση του ελληνικού λόμπι τέθηκαν δυο όροι. Με τα συγκεκριμένα μαχητικά να μην γίνονται υπερπτήσες πάνω από τα νησιά του Αιγαίου και να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας».

Η παρουσιάστρια του Ηaber Global, Γκιοζντέ Σεκέρ, ανέφερε: «Σας είχαμε αναφέρει για την πρόταση του ελληνικού λόμπι και του μέλους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κρις Πάπας. Αυτή η τρoπoλογία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια. Όμως, όλο αυτό είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πρέπει να την καταλάβουμε».

Το CNN TURK ανέφερε χθες το βράδυ: «Ζητούν από την Τουρκία να μην παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο», «Οι ΗΠΑ είχαν σε παλαιότερες συμβάσεις για τα F-16 θέσει όρους για την Κύπρο», «Τώρα πάνε να δώσουν F-35 στην Ελλάδα».

Η Cumhurriyet αναφέρει: «Κρίσιμη απόφαση των ΗΠΑ για την πώληση κ των F-16  στην Τουρκία. Βάζουν όρους σχετικά με την Ελλάδα!».

Σαμπάχ: Σκανδαλώδης απόφαση από τις ΗΠΑ! Υπέκυψαν στην Ελλάδα στην πώληση του F-16

Ενόχληση και για τις κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Στο δελτίο ειδήσεων του Haber Global αναφέρθηκε ότι «οι Έλληνες προσπαθούν να ενισχύσουν την αεροπορία τους»: «Σας είχαμε αναφέρει την είδηση της κοινής άσκησης των ΗΠΑ με την Ελλάδα που θα συνεχιστεί μέχρι τις 21 Ιουλίου, όπου θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς.

Όμως, αυτή δεν είναι η μόνη άσκηση που κάνει η Ελλάδα, καθώς όπως φαίνεται προσπαθούν να ενισχύσουν την Αεροπορία τους. Μαχητικά της Ελληνικής Αεροπορίας συμμετείχαν σε άσκηση στο Ισραήλ. Τα μαχητικά των δυο χωρών πραγματοποίησαν ασκήσεις με σενάρια πολέμου και εναέριου ανεφοδιασμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments