Διεθνή

Πούτιν: Κρεμλίνο και CIA διαψεύδουν προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου

Πούτιν: Κρεμλίνο και CIA διαψεύδουν προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg

Νωρίτερα από τις ανακοινώσεις Πεσκόφ, ο επικεφαλής της CIA είχε επίσης επιχειρήσει να βάλει τέλος στη φημολογία

Πολλή συζήτηση για την υγεία του Ρώσου προέδρου έχει ανοίξει την ώρα που τα σενάρια φουντώνουν μετά και την εμφάνισή του στο Ιράν, όπου φάνηκε να κουτσαίνει και να μην κουνάει το δεξί χέρι του.

Λίγες ώρες ωστόσο μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής CIA, ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι απολύτως υγιής και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αντίθετο, και το Κρεμλίνο απέρριψε τις φήμες ότι δεν είναι καλά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι στη Δύση υπήρχαν εικασίες για την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι ήταν άρρωστος δεν ήταν «τίποτε άλλο παρά ψευδείς».

Ο Πούτιν έβηξε κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισης την Τετάρτη, με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax να σπεύδει να αναφέρει ότι είχε κρυώσει ελαφρά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ιράν την προηγούμενη μέρα.

“Είχε πολύ ζέστη στην Τεχεράνη χθες, συν 38 (βαθμοί Κελσίου) και ο κλιματισμός ήταν πολύ δυνατός εκεί. Οπότε ζητώ συγγνώμη”, φέρεται να είπε ο Πούτιν.

Ο διεθνής έλεγχος για την υγεία του έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας του να συναντά ξένους και Ρώσους αξιωματούχους ενώ κάθεται σε μακρόστενα τραπέζια ως προφύλαξη έναντι του COVID. Κατά καιρούς έχει επίσης εμφανιστεί να περπατά δύσκαμπτα.e

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments