Διεθνή

Συρία: Συνολικά 7 νεκροί από βομβαρδισμούς- Ανάμεσα τους 4 παιδιά

Συρία: Συνολικά 7 νεκροί από βομβαρδισμούς- Ανάμεσα τους 4 παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Daily Sabah

Συρία: Βομβαρδιστικά από τη Ρωσία έπληξαν την επαρχία Ιντλίμπ, της βορειοδυτικής Συρίας, με το τραγικό αποτέλεσμα να είναι επτά νεκροί, όπου ανάμεσα ήταν και τέσσερα παιδιά

Βομβαρδιστικά από τη Ρωσία έπληξαν την επαρχία Ιντλίμπ, της βορειοδυτικής Συρίας, με το τραγικό αποτέλεσμα να είναι επτά νεκροί, όπου ανάμεσα ήταν και τέσσερα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο μετά από λίγη ώρα επιβεβαίωσε τον θάνατο των ανθρώπων στην Συρία μετά από βομβαρδισμούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Eπτά ανθρώπων, τεσσάρων παιδιών της ίδιας οικογένειας, δύο ανδρών και ενός ακόμη προσώπου που δεν έχει ταυτοποιηθεί έπειτα από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα» στον τομέα Τζισρ-αλ-Σουγκούρ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των έξι ετών και έξι από τα επτά θύματα ήταν άμαχοι. Άλλοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια, διευκρίνισε. Τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους Σύροι εκτοπισμένοι από τη γειτονική επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία στο πλευρό της Συρίας εδώ και δεκαετίες

Η Ρωσία, σύμμαχος με τη Συρία εδώ και δεκαετίες, είναι ο κύριος υποστηρικτής του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και από το 2015 επεμβαίνει στρατιωτικά στη χώρα αυτή.

Περίπου η μισή έκταση της επαρχίας Ιντλίμπ, όπως και τμήματα των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας, τελούν υπό τον έλεγχο παρατάξεων αντίθετων στο καθεστώς της Δαμασκού, όπως η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η ζώνη αυτή στεγάζει επίσης οργανώσεις ανταρτών, που υποστηρίζονται σε διάφορους βαθμούς από την Τουρκία, και από άλλους τζιχαντιστικούς σχηματισμούς, όπως η Χουράς αλ-Ντιν.

Όλες αυτές οι παρατάξεις έχουν αποτελέσει ήδη στόχο αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος, και των Ρώσων συμμάχων του, αλλά και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού και των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πούτιν: Κρεμλίνο και CIA διαψεύδουν προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου

Πολλή συζήτηση για την υγεία του Ρώσου προέδρου έχει ανοίξει την ώρα που τα σενάρια φουντώνουν μετά και την εμφάνισή του στο Ιράν, όπου φάνηκε να κουτσαίνει και να μην κουνάει το δεξί χέρι του.

Λίγες ώρες ωστόσο μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής CIA, ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι απολύτως υγιής και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αντίθετο, και το Κρεμλίνο απέρριψε τις φήμες ότι δεν είναι καλά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι στη Δύση υπήρχαν εικασίες για την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι ήταν άρρωστος δεν ήταν «τίποτε άλλο παρά ψευδείς».

Ο Πούτιν έβηξε κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισης την Τετάρτη, με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax να σπεύδει να αναφέρει ότι είχε κρυώσει ελαφρά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ιράν την προηγούμενη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments