Πολιτική

Οι υποκλοπές έφεραν τα “πάνω- κάτω” στο πολιτικό σκηνικό

Οι υποκλοπές έφεραν τα “πάνω- κάτω” στο πολιτικό σκηνικό
Παρά το γεγονός ότι η Βουλή έχει κλείσει οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές

Αν και η Τουρκία και το επεισόδιο ενός θερμού ελληνοτουρκικού έμοιαζε να είναι πάνω πάνω στην ανησυχία των πολιτών, ωστόσο παρά το γεγονός ότι η Βουλή έχει κλείσει οι πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από εδώ και στο εξής, όμως, μάλλον θα βιώσουμε έναν… ανήσυχο Αύγουστο στα του οίκου μας, με τα στοιχήματα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να επανέρχονται, εξαιτίας της υπόθεση των υποκλοπών. Ήδη από χθες άρχισαν να διακινούνται και πάλι σενάρια πρόωρων εκλογών και ημερομηνίες όπως το 2/10.

Από  την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ό,τι ξέραμε για τις κυβερνητικές προτεραιτότητες ήρθε… τούμπα, αφού οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, έφεραν τα πάνω – κάτω, προκαλώντας πολιτική θύελλα. Κι αν ετοιμαζόμασταν για νέα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ είναι δεδομένο πως η πολιτική ατζέντα έχει αλλάξει και θα έχουμε νέες εξελίξεις στα πολιτικά δρώμενα.

Οι δύο ισχυροί μέχρι πρότινος άνδρες παραιτήθηκαν, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο καθείς για διαφορετικούς, πάντως, λόγους.

Οι ευθύνες βαρύνουν περισσότερο την ΕΥΠ καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η παραίτηση Δημητριάδη συνδέεται με τους χειρισμούς της ΕΥΠ όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Δηλώσεις τη Δευτέρα θα κάνει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη

Την Δευτέρα αναμένεται να κάνει δήλωση τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει την έναρξη των εργασιών της Βουλής. Την Παρασκευή είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments