Κόσμος

Βρετανία: Ο καύσωνας της “χτυπά την πόρτα” – Μείωση στη χρήση του νερού

Βρετανία: Ο καύσωνας της “χτυπά την πόρτα” – Μείωση στη χρήση του νερού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, The Telegraph

Βρετανία: Σε... κλοιό καύσωνα θα εισέλθει η Βρετανία το επόμενο χρονικό διάστημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει πίεση στα αποθέματα νερού και στις υπηρεσίες μεταφορών

Σε… κλοιό καύσωνα θα εισέλθει η Βρετανία το επόμενο χρονικό διάστημα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει πίεση στα αποθέματα νερού και στις υπηρεσίες μεταφορών. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα οι θερμοκρασίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ενόψει του νέου καύσωνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρες κάλεσε την Τετάρτη, τις εταιρείες υδάτων να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τις προμήθειες νερού και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παρατεταμένης ξηρασίας. Μερικές εταιρείες υδάτων έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του νερού και τα σούπερ-μάρκετ έχουν περιορίσει τις πωλήσεις των μπάρμπεκιου μιας χρήσης, για τα οποία οι πυροσβέστες προειδοποιούν πως μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά στο ξερό γρασίδι.

Σημειώνεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, τη δεύτερη σοβαρότερη μετά την κόκκινη στο σύστημά της, για την οποία ανακοίνωσε πως θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της Κυριακής, και επέστησε την προσοχή επισημαίνοντας ότι άτομα ευάλωτα στην ακραία ζέστη μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου αύριο, Παρασκευή, και μπορεί να ανέβουν στους 36 βαθμούς σε ορισμένα μέρη μεθαύριο, Σάββατο.

Το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και τα ανατολικότερα τμήματα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας, προβλέπεται ότι θα είναι σήμερα «ηλιόλουστα και ζεστά ή πολύ ζεστά», σύμφωνα με το site της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε μετά τον πιο ξηρό μήνα Ιούλιο που γνώρισε η Αγγλία από το 1935, καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η Βρετανία είχε εκδώσει τον Ιούλιο την πρώτη στην ιστορία της κόκκινη προειδοποίηση για «ακραία ζέστη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments