Διεθνή

Σούνακ: Πρόταση να μειωθούν 200 λίρες οι λογαριασμοί ενέργειας στα νοικοκυριά

Σούνακ: Πρόταση να μειωθούν 200 λίρες οι λογαριασμοί ενέργειας στα νοικοκυριά
Σχέδιο που περιλαμβάνει μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος των νοικοκυριών, παρουσίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Σχέδιο που περιλαμβάνει μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος των νοικοκυριών, παρουσίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ένας εκ των διεκδικητών της πρωθυπουργίας της Βρετανίας. Σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «The Times», ο Σούνακ ανέφερε ότι κάθε νοικοκυριό θα έχει μειώσεις περίπου 200 λιρών στους λογαριασμούς για την ενέργεια με μία μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

To Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται ήδη για τριπλασιασμό και πλέον των λογαριασμών για την ενέργεια τη χρονιά αυτή, με φιλανθρωπικές οργανώσεις να προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα οδηγηθούν στην φτώχεια στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στήριξης αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις.

Ο Σούνακ, που βρίσκεται πίσω από τη Λιζ Τρας στις δημοσκοπήσεις για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, ανέφερε ότι το σχέδιο του θα καλύψει “την υποστήριξη για τους ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, ενώ κάποιο είδος υποστήριξης θα λάβουν όλοι”.

Deutsche Welle: Ο Σούνακ κάνει στροφή 180 μοιρών με φοροελαφρύνσεις;

Ο Σούνακ βρίσκεται πλέον σε θέση αουτσάιντερ απέναντι στην Λιζ Τρας, η οποία προσπέρασε τον άλλοτε φαβορί στην κούρσα διαδοχής του παραιτηθέντος Μπόρις Τζόνσον. Η οικονομία δίνει πόντους στην Τρας, αν και ο Σούνακ προέβη σε μια αποφασιστική στροφή στο ακανθώδες ζήτημα των φοροελαφρύνσεων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών λοιπόν κατηγορείται ότι σε αυτή την προσπάθεια έκανε στροφή 180 μοιρών πριν καν αναλάβει καθήκοντα, καθώς στο χθεσινό δεύτερο, κατά πρόσωπο  ντιμπέιτ υποσχέθηκε την κατάργηση του ΦΠΑ 5% που υπάρχει στους ενεργειακούς λογαριασμούς από τον Οκτώβριο και για έναν χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments