Οικονομία

ΕΦΚΑ: Έρχεται παραγραφή χρεών στη δεκαετία

ΕΦΚΑ: Έρχεται παραγραφή χρεών στη δεκαετία
Η παραγραφή των χρεών θα αφορά αυτές για τις οποίες δεν έχει ξεκινήσει η αναζήτηση τους μέσα σε μια δεκαετία από τον ΕΦΚΑ.

Στη ρύθμιση που αναμένεται να έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και θα αφορά την μείωση στο μισό των ετών μετά τα οποία παραγράφονται τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης το πρωί της Παρασκευής (12/08).

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι παραγραφές των οφειλών θα «κατέβουν» στα 10 από τα 20 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Η παραγραφή των χρεών θα αφορά αυτές για τις οποίες δεν έχει ξεκινήσει η αναζήτηση τους μέσα σε μια δεκαετία από τον ΕΦΚΑ. «Όσες έχουν αναζητηθεί δεν παραγράφονται» ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι εάν παραγράφονταν και οφειλές που έχουν αναζητηθεί υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος να μην πληρώνει κανένας και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρξει και εναρμόνιση του τρόπου αποπληρωμή των χρεών σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ με την πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών από 12 δόσεις που είναι σήμερα να διαμορφώνεται σε 24, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνει και τις 48.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments