Διεθνή

Αιθιοπία: Οι μισοί κάτοικοι της επαρχίας Τιγκράι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια

Αιθιοπία: Οι μισοί κάτοικοι της επαρχίας Τιγκράι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η επαρχία Τιγκράι βρίσκεται στα βόρεια της Χώρας, κοντά στα σύνορα με το Σουδάν.

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Αιθιοπίας, το οποίο έχει ανάγκη από άμεση επισιτιστική αγωγή.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας έχει ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια μετά τη διετή σύγκρουση της χώρας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις να φτάσουν σε αγροτικές περιοχές, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Η επαρχία Τιγκράι βρίσκεται στα βόρεια της Χώρας, κοντά στα σύνορα με το Σουδάν.

Παρόλο που η επισιτιστική βοήθεια επανήλθε μετά την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Μάρτιο, τα ποσοστά υποσιτισμού έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και αναμένεται να επιδεινωθούν.

Υπηρεσίες, όπως είναι οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες, έχουν διακοπεί στο Τιγκράι, μετά την αποχώρηση του εθνικού στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων πριν από ένα χρόνο. Οι υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, εμποδίζοντας τον πληθυσμό να προβεί στην αγορά τροφίμων.

Οι μισές έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες στο Τιγκράι υποσιτίζονται, μαζί με το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη και μητρικούς θανάτους.

Στο Τιγκράι και στις γειτονικές περιοχές Αφάρ και Αμχάρα, που επίσης επλήγησαν από τον πόλεμο, εκτιμάται ότι 13 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια. Πρόκειται για μία αύξηση 44% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του Παγκοσμίου Επισιτιστικού Προγράμματος, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments