Διεθνή

Γαλλία: Στα ύψη η δημοτικότητα της κεντροδεξιάς Πρωθυπουργού

Γαλλία: Στα ύψη η δημοτικότητα της κεντροδεξιάς Πρωθυπουργού

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Christian Hartmann/Pixabay

Η δημοτικότητα της Πρωθυπουργού της Γαλλίας και εκλεκτής του Εμμανουέλ Μακρόν, Ελίζαπεθ Μπορν, αυξήθηκε σημαντικά

Η δημοτικότητα της Πρωθυπουργού της Γαλλίας και εκλεκτής του Εμμανουέλ Μακρόν, Ελίζαπεθ Μπορν, αυξήθηκε σημαντικά, φθάνοντας το 38% των θετικών κρίσεων των πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν την ικανοποίησή τους από το έργο της φιλελεύθερης πολιτικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βαρόμετρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης (IFOP) και τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», η φιλελεύθερη Πρωθυπουργός καταγράφει αύξηση τριών μονάδων, παρά τα σοβαρά θεσμικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη.

Μάλιστα, η απήχησή της αυξάνει θεαματικά μεταξύ των νεαρών ηλικιών, με την ίδια να κερδίζει δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των νέων εκλογέων 18 – 24 ετών, οι οποίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 49%.

Επιπλέον, η Ελίζαμπεθ Μπορν κερδίζει πέντε ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των ψηφοφόρων του παραδοσιακού συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας, τους γκωλικούς Ρεπουμπλικάνους.

Η κεντροδεξιά πολιτικός είναι καθημερινά αντιμέτωπη με τα έντονα αντιπολιτευτικά πυρά που δέχεται η ίδια και ο Πρόεδρος Μακρόν, κυρίως από το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπό τον σοσιαλιστή Ζαν – Λυκ Μελανσόν. Στο πρόβλημα αυτό προστίθεται και το θεσμικό ζήτημα, με βάση το οποίο η Ελίζαμπεθ Μπορν διαθέτει την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών, αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία, κρίσιμο στοιχείο για την άσκηση της οικονομικής και κοινωνική πολιτικής της φιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 986 ατόμων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, σύμφωνα με τη μέθοδο της ποσόστωσης και με περιθώριο στατιστικού σφάλματος μεταξύ 1,4 και 3,1 μονάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments