Διεθνή

Βρετανία: Επένδυση μαμούθ 30 δις. ευρώ για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου

Βρετανία: Επένδυση μαμούθ 30 δις. ευρώ για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Βρετανία: Την τελευταία σημαντική απόφαση πήρε η απερχόμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, μιας και έδωσε την έγκριση για την χρηματοδότηση ενός νέου πυρηνικού εργοστασίου στη Βρετανία

Την τελευταία σημαντική απόφαση πήρε η απερχόμενη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, μιας και έδωσε την έγκριση για την χρηματοδότηση ενός νέου πυρηνικού εργοστασίου στη Βρετανία, όπου η αξία του κυμαίνεται σε πολλά δισεκατομμύρια στερλίνες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τόσο ο Τζόνσον, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ναντχίμ Ζαχάουι έδωσαν το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός πυρηνική αντιδραστήρα στο Σάφολκ, στην ανατολική Αγγλία.

Η ιδιωτική χρηματοδότηση για το έργο αναμένεται να φτάσει από τα 20 έως τα 30 δισ. στερλίνες, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει 6 δισ. στερλινές για την απόκτηση του 20% του εργοστασίου στις αρχές του 2023, μετέδωσε το Press Association.

Ο «πονοκέφαλος» της Τρας

Σημειώνεται πως το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην νυν υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, που διεκδικεί την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος (Τόρις) και της πρωθυπουργίας της Βρετανίας μαζί με τον Ρίσι Σούνακ, για τη διαδοχή του Τζόνσον.

Το στέλεχος των Τόρις και υποστηρικτής της Τρας, Σίμον Κλάρκ, έχει εκφράσει την αντίθεση του για το εργοστάσιο. Ο Κλαρκ αναμένεται να λάβει σημαντική θέση στο υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας, σε περίπτωση που η Τρας βρεθεί στην πρωθυπουργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments