Διεθνή

Ιαπωνία: Τεράστια οικονομική βοήθεια στην Αφρική

Ιαπωνία: Τεράστια οικονομική βοήθεια στην Αφρική

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η εν λόγω οικονομική βοήθεια έρχεται σε μια πραγματικά κρίσιμη στιγμή

Τη δέσμευσή της για την παροχή μιας οικονομικής βοήθειας – μαμούθ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προς την Αφρική εξέφρασε η Ιαπωνία, διά του Πρωθυπουργού της Χώρας.

Η εν λόγω οικονομική βοήθεια έρχεται σε μια πραγματικά κρίσιμη στιγμή, δεδομένου ότι η αφρικανική ήπειρος μαστίζεται από κρίση επισιτισμού, οι αρχικές καταβολές της οποίας  εντοπίζονται στη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, η Ιαπωνία δεσμεύτηκε σήμερα να χορηγήσει βοήθεια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 30,1 δισεκατομμύρια ευρώ, στην Αφρική για τρία χρόνια και να συνεργαστεί στενότερα με την ήπειρο.

Στην 8η Διεθνή Διάσκεψη του Τόκιο για την Αφρικανική Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνησή του θα εργαστεί για να εξασφαλίσει τις παραδόσεις σιτηρών στην Αφρική εν μέσω παγκόσμιων ελλείψεων, οι οποίες  προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Εάν εγκαταλείψουμε μια κοινωνία βασισμένη σε κανόνες και επιτρέψουμε μονομερείς αλλαγές στο status quo με τη βία, οι συνέπειες θα επεκταθούν όχι μόνο στην Αφρική, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, ο οποίος θετικός στον Covid-19 και συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments