Διεθνή

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Carnegie Endowment for International Peace, France 24

Νέοι βομβαρδισμοί στόχευσαν την περίμετρο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Νέοι βομβαρδισμοί στόχευσαν την περίμετρο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αυτό, δήλωσαν Ρωσία και Ουκρανία, κατηγορώντας για τα χτυπήματα την αντίπαλη πλευρά.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την πλευρά του, κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την περιοχή όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης τρεις φορές τις τελευταίες 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Συνολικά εκτοξεύτηκαν 17 οβίδες, τέσσερις από τις οποίες έπληξαν την οροφή του Ειδικού Κτηρίου Νο. 1, όπου αποθηκεύονται 168 συγκροτήματα πυρηνικών καυσίμων WestingHouse».

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι η ραδιενέργεια στο σημείο παραμένει σε κανονικά επίπεδα.

Αντίθετα, σε δήλωσή της, η ουκρανική δημόσια εταιρεία Energoatom κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι είχαν βάλει στόχο την περίμετρο του εργοστασίου. «Η ζημιά αποτελεί αντικείμενο εκτίμησης», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι προέβησαν σε βομβαρδισμούς κοντά στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη, δύο από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου έκλεισαν για λόγους ασφαλείας λόγω έλλειψης ρεύματος στο εργοστάσιο για αρκετές ώρες. Οι αντιδραστήρες επανασυνδέθηκαν στο ουκρανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments