Διεθνή

ΟΗΕ: Ζητά έκτακτη βοήθεια 160 εκ. δολάρια για το Πακιστάν

ΟΗΕ: Ζητά έκτακτη βοήθεια 160 εκ. δολάρια για το Πακιστάν

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τις απώλειες που σχετίζονται με τις πλημμύρες σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την  Κυβέρνηση

Έκκληση απηύθυναν τα Ηνωμένα Έθνη για 160 εκατομμύρια δολάρια, για να βοηθήσουν το Πακιστάν, το οποίο επλήγη από ιστορικές πλημμύρες που σκότωσαν περισσότερους από 1.100 ανθρώπους, κατέστρεψαν υποδομές και καλλιέργειες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τις απώλειες που σχετίζονται με τις πλημμύρες σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την  Κυβέρνηση, η οποία πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να βοηθήσει τη Χώρα να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Το Πακιστάν είναι γεμάτο δεινά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, υπογραμμίζοντας τις «αδυσώπητες επιπτώσεις των πρωτοφανών επιπέδων βροχής και των πλημμυρών», σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την έναρξη της κλήσης στο Ισλαμαμπάντ και τη Γενεύη.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σε ορεινές περιοχές στο βόρειο τμήμα, καταστρέφοντας κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και ιατρικών κέντρων, γέφυρες, και παρασύροντας δρόμους και καλλιέργειες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες συμπλήρωσε ότι τα 160 εκατομμύρια δολάρια, που ελπίζει να συγκεντρώσει, θα παράσχουν σε 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους τροφή, νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής, εκπαίδευση έκτακτης ανάγκης και υποστήριξη της δημόσιας υγείας.

Το Πακιστάν εκτιμά ότι οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περισσότερο από το 15% του πληθυσμού του, που ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια κατοίκους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments