Διεθνή

Ρωσία: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας

Ρωσία: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Upstream Online, TradeWinds

Ρωσία: Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, της Lukoil, έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, της Lukoil, έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας, όπως είπε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Κάποια ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πετρελαϊκή εταιρεία.

Φυσικό αέριο: Αλλάζει δεδομένα και ισορροπίες η αύξηση του αερίου

Ένα από τα πολύτιμα καύσιμα που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι το φυσικό αέριο, στο οποίο ένα αρκετά σημαντικό μέρος της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα καλύπτει το 24% των ενεργειακών αναγκών της Γηραιάς Ηπείρου και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο σημαντικό είναι.

Μάλιστα κάποιες χώρες όπως η Ιταλία και η Ολλανδία έχουν σχετικά μεγάλη εξάρτηση που φθάνει στο 39% και 43% αντίστοιχα, ενώ άλλες όπως η Ελλάδα και η Γερμανία μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική στα 19% και 25% αντίστοιχα. Η δε μεγάλη συμβολή του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή –που στην περίπτωση της Ελλάδας φθάνει το 41% βάσει στοιχείων των τελευταίων 18 μηνών– επηρεάζει άμεσα τη διαμόρφωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας καθότι το φυσικό αέριο έχει εξελιχθεί σε ακριβό καύσιμο, σε σύγκριση με τον άνθρακα και τις ΑΠΕ.

Η απόφαση της Ε.Ε., όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να επιβάλλει οικονομικές και άλλες κυρώσεις κατά του μεγαλύτερου ενεργειακού της προμηθευτή με την ταυτόχρονη εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για τη σημαντική μείωση ή και μηδενισμό των εισαγωγών αερίου, πετρελαίου και άνθρακα από τη Ρωσία και την αντικατάστασή τους από εναλλακτικούς προμηθευτές, οδήγησαν τις τιμές στα ύψη με την οικονομία να κινδυνεύει να εισέλθει σε ύφεση. fysiko-aerio-1

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κυρώσεις πλήττουν πολύ περισσότερο την Ευρώπη παρά τη Ρωσία η οποία, αν και με ελαφρώς μικρότερες σε όγκο εξαγωγές, φαίνεται ότι λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών αποκομίζει φέτος περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, που υπολογίζονται στα 337 δισ. δολάρια από ό,τι πέρυσι που έφθασαν τα 244 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments