Διεθνή

ΔΝΤ: Επιστρέφει, αλλά για «καλό σκοπό»

ΔΝΤ: Επιστρέφει, αλλά για «καλό σκοπό»
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε άτυπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιστρέφει σε μια σειρά από χώρες, με βεβαρημένα δημοσιονομικά και με μακροοικονομικά προβλήματα, αλλά για.. καλό σκοπό, αυτή τη φορά, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για λήψη έκτακτων μέτρων.

Ιδιαίτερα, το ΔΝΤ εξετάζει τρόπους παροχής έκτακτης βοήθειας σε χώρες που αντιμετωπίζουν κραδασμούς από την αύξηση των τιμών των τροφίμων λόγω συγκρούσεων και θα συζητήσει τα μέτρα που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε μια ειδική σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου του.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε άτυπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΔΝΤ θα μπορούσε, εάν εγκριθεί το σχέδιο, να βοηθήσει την Ουκρανία και τις χώρες που πλήττονται από τις συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, χωρίς να χρειάζεται να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για πρόσβαση στα άλλα χρηματοδοτικά του προγράμματα.

Αναμένεται επίσημη ψηφοφορία ενόψει της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

«Η ιδέα είναι απλή, αλλά θα μπορούσε να ωφελήσει πολλές χώρες», εξήγησε μια από τις πηγές.

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύτηκαν μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λόγω του αποκλεισμού των οδών εξαγωγής σιτηρών, των κυρώσεων και άλλων εμπορικών περιορισμών.

Έκτοτε, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για ασφαλείς θαλάσσιους διαδρόμους για εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments