Nέα της αγοράς

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας δεν θα δώσει το παρών στην κηδεία της βασίλισσας

Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας δεν θα δώσει το παρών στην κηδεία της βασίλισσας

Πηγή Φωτογραφίας: BBC- The Times of Israel

Η Σαουδική Αραβία θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Turki bin Mohammed al Saud

Ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεν θα  παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα,όπως  δήλωσε πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών την Κυριακή, σε αντίθεση με τις ανεμενόμενες  προσδοκίες της Βρετανίας ότι θα παραστεί.

Η Σαουδική Αραβία θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Turki bin Mohammed al Saud, όπως ανέφερε η πηγή. Ο πρίγκιπας Turki είναι υπουργός Επικρατείας και είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου από το 2018. Είναι εγγονός του αείμνηστου βασιλιά Fahd και μέρος της νέας γενιάς που έφερε στην εξουσία ο πρίγκιπας Μοχάμεντ.Όπως γίνεται γνωστό, η αλλαγή ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία.

Η Βρετανία έχει προσκαλέσει αρχηγούς κρατών από τους συμμάχους της να παραστούν, αλλά εξαρτάται από τα έθνη ποια θα στείλουν

Έντονη κριτική είχε ασκηθεί, πριν από λίγες ημέρες, από ομάδες προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την απόφαση να προσκληθεί ο πρίγκιπας διάδοχος στην κηδεία, καθώς η Δύση τον κατηγορεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post.

Πρόσκληση, ωστόσο, δεν έλαβαν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, σε αντίθεση με τον Ερντογάν και τον Μπολσονάρου που θα παραστούν στην κηδεία.

Το «παρών» δεν αναμένεται να δώσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ και την Κίνα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γουάνγκ Κισάν.

Την πρόσκληση απέρριψε, επίσης, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments