Διεθνή

Ερντογάν για Πούτιν: Πρόθυμος να λήξει τον πόλεμο

Ερντογάν για Πούτιν: Πρόθυμος να λήξει τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Κατά την εκτίμηση του Ερντογάν, ο Ρώσος Πρόεδρος θα μπορούσε να λήξει τον πόλεμο σύντομα.

Συνέντευξη παραχώρησε στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό PBS ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι, κατά την εκτίμησή του, ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πρόθυμος να τελειώσει τον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «το μόνο που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να τελειώσει αυτή η μάχη με ειρήνη, είτε είναι ο κ. Πούτιν, είτε ο κ. Ζελένσκι. Πάντα το ζήτησα και το συνιστούσα αυτό. Πρόκειται για μια σύγκρουση που κατέληξε σε θύματα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν και κανείς δεν θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας».

Κατά την εκτίμηση του Ερντογάν, ο Ρώσος Πρόεδρος θα μπορούσε να λήξει τον πόλεμο σύντομα.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «στο Ουζμπεκιστάν, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Πούτιν και είχαμε πολύ εκτενείς συζητήσεις μαζί του. Και στην πραγματικότητα μου δείχνει ότι είναι πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό. Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, γιατί ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο ερώτημα της δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει τα εδάφη που κατέκτησε στην Ουκρανία, ο Ερντογάν απάντησε πως «όχι, αναμφίβολα όχι» και διευκρίνισε περαιτέρω: «Όταν μιλάμε για αμοιβαία συμφωνία, αυτό εννοούμε. Εάν πρόκειται να εδραιωθεί ειρήνη στην Ουκρανία, φυσικά, η επιστροφή της γης στην οποία έγινε η εισβολή θα γίνει πολύ σημαντική. Αυτό είναι το αναμενόμενο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο κ. Πούτιν έχει κάνει ορισμένα βήματα. Έχουμε κάνει ορισμένα βήματα. Τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή θα επιστραφούν στην Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments