Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Γκουτέρες για τουρκική προκλητικότητα

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Γκουτέρες για τουρκική προκλητικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να θέσει υπ’ όψιν του Αντόνιο Γκουτέρες το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να θέσει υπ’ όψιν του Αντόνιο Γκουτέρες το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη που είναι και η έδρα του ΟΗΕ, κυριάρχησε η προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας, προκλητικότητα που κορυφώθηκε θεαματικά με την προχθεσινή ομιλία του  Προέδρου Ερντογάν από το βήμα της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον συνομιλητή του ότι οι άξονες που καθορίζουν τη συμπεριφορά της Ελλάδας είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο Κυπριακό και τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αλ Μένφι.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι ανησυχεί για τις ένοπλες συγκρούσεις που εκδηλώθηκαν τον περασμένο μήνα στην Τρίπολη.

Τέλος, ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Μοχάμεντ Αλ Μένφι αναφορικά με την έξαρση της προκλητικότητας της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας και σχετικά με τους κινδύνους που η τουρκική επιθετικότητα για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments