Διεθνή

Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο

Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabh/milliyet

Στην πρόκληση Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, προστίθεται και η παρέμβαση Τσαβούσογλου

Στο ζήτημα των κατεχομένων στη Βόρεια Κύπρο και στο παράνομο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) επέστρεψε η τουρκική πλευρά, με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Είχαν προηγηθεί οι προκλήσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, οραματιζόμενος το Αιγαίο σαν μια εκδοχή «θάλασσας φιλίας», μίλησε εκ νέου για την ανάγκη δίκαιης κατανομής του Αιγαίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Άγκυρα.

Στην πρόκληση Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, προστίθεται και η παρέμβαση Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή τύπου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως «ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις [στρατού] στην τδβκ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ είπε πως «καθώς η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει την ουδέτερη στάση τους και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική. Επιπλέον έχουν άρει το εμπάργκο όπλων τους στη νότια Κύπρο. Επομένως κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε τις αναγκαίες ενισχύσεις στην τδβκ. Για να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλειά του τουρκοκυπριακού λαού».

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, λέγοντας ότι «όπως βέβαια γνωρίζετε, η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments