Nέα της αγοράς

Disney: Ελπίδες για τη «διάσωση» του γιγάντιου κρουαζιερόπλοιου Global Dream

Disney: Ελπίδες για τη «διάσωση» του γιγάντιου κρουαζιερόπλοιου Global Dream

Πηγή Φωτογραφίας: Business Insider- gCaptain

Το πλοίο είχε σχεδιαστεί να μεταφέρει πάνω από 9.000 επιβάτες και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στο MV Werften της Γερμανίας

Ελπίδες για τη «διάσωση» του γιγάντιου κρουαζιερόπλοιου Global Dream, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό το… διαλυτήριο, προκύπτουν από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Disney Cruise Line.

Το πλοίο είχε σχεδιαστεί να μεταφέρει πάνω από 9.000 επιβάτες και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του στο MV Werften της Γερμανίας. Ωστόσο, η εταιρεία Dream Cruises με έδρα την Ασία, που είχε παραγγείλει το πλοίο μαζί με το αδελφό του Global Dream, κατέρρευσε μαζί με τη μητρική της Genting Hong Kong, εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από την πανδημία.

Το μεγαλύτερο στον κόσμο

Πλέον, η θυγατρική της Disney Corp με έδρα τις ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του πλοίου, το οποίο είχε σχεδιαστεί ως το μεγαλύτερο στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα.

Η Genting Hong Kong είχε παραγγείλει και ένα δεύτερο πλοίο ίδιου μεγέθους, το οποίο ήταν στα αρχικά στάδια κατασκευής και τελικά αποσυναρμολογήθηκε και τα υλικά πωλήθηκαν.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι οι καμπίνες, τα καταστρώματα και το σύστημα προώθησης θα πρέπει να υποστεί πολύ μεγάλες μετατροπές ώστε να είναι το πλοίο συμβατό για χρήση στη βόρεια Αμερική ή στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments