Διεθνή

Φονική κατολίσθηση στην Ιταλία: Μία νεκρή και αρκετοί αγνοούμενοι στο νησί Ίσκια

Φονική κατολίσθηση στην Ιταλία: Μία νεκρή και αρκετοί αγνοούμενοι στο νησί Ίσκια
Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Καμπανία, την περιοχή γύρω από τη Νάπολη και την Ίσκια, εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι την Κυριακή ισχύει προειδοποίηση για βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή και περίπου 10 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο εξοχικό νησί Ischia της νότιας Ιταλίας μετά από κατολίσθηση που έπληξε κτίρια κατά τη διάρκεια της δυνατής βροχόπτωσης το Σάββατο, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης.

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε το λιμάνι της Casamicciola Terme, μιας από τις έξι μικρές πόλεις του νησιού, τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας πλημμύρες και γκρεμίζοντας κτίρια.

“Αυτή τη στιγμή ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είναι ένας, μια γυναίκα. Οκτώ αγνοούμενοι έχουν βρεθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 10 αγνοούμενοι”, είπε ο νομάρχης της Νάπολης, Κλαούντιο Παλόμπα, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι περίπου 100 άνθρωποι που κατοικούσαν κοντά στην περιοχή της κατολίσθησης είχαν εκκενωθεί.

Ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ωστόσο αναίρεσε τη δήλωσή του λίγο αργότερα.

Εβδομήντα πυροσβέστες εργάζονται στο νησί, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Νάπολη, για να σώσουν τους κατοίκους από κατεστραμμένα κτίρια και να αναζητήσουν αγνοούμενους, ανέφερε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία στο Twitter.

Οι εικόνες έδειχναν τόνους λάσπης, συντρίμμια και πέτρες στο Casamicciola Terme. 

«Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στις επιχειρήσεις διάσωσης επειδή οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι δύσκολες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Καμπανία, την περιοχή γύρω από τη Νάπολη και την Ίσκια, εδώ και αρκετές ημέρες. Μέχρι την Κυριακή ισχύει προειδοποίηση για βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν την παρεμπόδιση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Όπως το κοντινό Κάπρι, η Ίσκια, στο Τυρρηνικό Πέλαγος, είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους τουρίστες και τους Ιταλούς. Η Ίσκια εμφανίστηκε στη δημοφιλή σειρά βιβλίων Ναπολιτάνικα μυθιστορήματα της Έλενα Φεράντε και ήταν το σκηνικό της ταινίας του 1999 The Talented Mr Ripley.

Η Ίσκια είναι ένα ηφαιστειακό νησί, πυκνοκατοικημένο και οι στατιστικές δείχνουν ότι έχει μεγάλο αριθμό σπιτιών που χτίστηκαν παράνομα, θέτοντας τους κατοίκους σε μόνιμο κίνδυνο από πλημμύρες και σεισμούς.

Το 1998 τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λάσπη βύθισε το χωριό Sarno, επίσης κοντά στη Νάπολη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments