Nέα της αγοράς

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% έως και 50% θα είναι τα μπόνους που θα λάβουν τα στελέχη

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% έως και 50% θα είναι τα μπόνους που θα λάβουν τα στελέχη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο τα στελέχη των τραπεζών θα δουν μείωση στα χρήματα που θα λάβουν έως και κατά 50%

Χαμηλότερα κατά 30% έως και 50% εκτιμάται ότι θα είναι τα μπόνους που θα λάβουν τα τραπεζικά στελέχη στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους προσλήψεων, ενώ ορισμένα στελέχη μπορεί να μην λάβουν καθόλου μπόνους, καθώς o τραπεζικός κλάδος πλήττεται από οικονομική ζημιά και περιορισμό συναλλαγών.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στις τράπεζες είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας, ενώ εκατοντάδες ήδη έχουν απολυθεί φέτος, σύμφωνα με τους υπεύθυνους προσλήψεων και τους ειδικούς στις αποζημιώσεις. Mόνον η Goldman Sachs προανήγγειλε περίπου 4.000 απολύσεις υπαλλήλων της.

Πέρυσι, ο τραπεζικός κλάδος έδωσε τα περισσότερα μπόνους από το 2006, καθώς η οικονομία γνώρισε σημαντικό άνοιγμα μετά την πανδημία.

Όμως φέτος, ο ρυθμός των συγχωνεύσεων και των εξαγορών και των προσφορών μετοχών επιβραδύνθηκε δραματικά καθώς οι αγορές χρηματοδότησης χρέους κατέρρευσαν και η αστάθεια των χρηματιστηρίων έπληξε τις αποτιμήσεις. Οι προοπτικές για ύφεση αυξήθηκαν με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, μειώνοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Για τους διευθύνοντες συμβούλους των ΗΠΑ στην Goldman Sachs, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση της μέσης αμοιβής των στελεχών κατά 40% έως 45% για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Reuters η Sheffield Haworth, μια εταιρεία πρόσληψης ανώτατων στελεχών.

Στη Morgan Stanley, η μέση αμοιβή για τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη προβλέπεται να μειωθεί κατά 35% έως 40% σύμφωνα με την έκθεση που συντάχθηκε από τον Julian Bell, επικεφαλής του Sheffield Haworth για τις ΗΠΑ και τη Natalie Machicao, αντιπρόεδρο. Είναι μια εντυπωσιακή ανατροπή για τους dealmakers που σημείωσαν κέρδη ρεκόρ για τις εταιρείες τους πέρυσι και πέτυχαν εντυπωσιακές πληρωμές για τους εαυτούς τους.

«Το “Flat” είναι για άλλη μια φορά το νέο “up” φέτος, με τους περισσότερους απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα δουν σημαντική περικοπή στις αποζημιώσεις τους, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο τα έσοδα για τον κλάδο συνολικά έχουν μειωθεί», δήλωσε ο Stephane Rambosson, συνιδρυτής της Vici Advisory, η οποία ειδικεύεται στην πρόσληψη ανώτερων επενδυτικών τραπεζιτών.

Στην JPMorgan Chase & Co, η μέση συνολική αποζημίωση για τους διευθύνοντες συμβούλους των ΗΠΑ προβλέπεται να μειωθεί κατά 35% έως 40%, και οι πληρωμές για τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη της Citigroup και της Bank of America θα πιθανώς να συρρικνωθούν κατά περίπου 35% και 30%, αντίστοιχα.

Ενώ οι εκτιμήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τους μέσους όρους, οι πληρωμές μπορεί να διαφέρουν ευρέως ανάλογα με την ατομική και ομαδική απόδοση.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι στις τράπεζες της Wall Street συνήθως κερδίζουν μισθούς από 350.000 έως 600.000 δολάρια ετησίως, με μπόνους ένα ή δύο φορές το βασικό τους μισθό, σύμφωνα με τη Wall Street Prep, μια εταιρεία που βοηθά τους επίδοξους τραπεζίτες να εκπαιδεύονται για τον κλάδο. Για τους κορυφαίους επιδόσεις, η αποζημίωση κινήτρων μπορεί να φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments