Οικονομία

Σταϊκούρας για ελληνική οικονομία: Θα είναι καλύτερη σε σχέση με την Ευρώπη

Σταϊκούρας για ελληνική οικονομία: Θα είναι καλύτερη σε σχέση με την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλύτερη σε σχέση με την Ευρώπη και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης θα συνεχίσουν να υφίστανται και στην Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλύτερη σε σχέση με την Ευρώπη και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης θα συνεχίσουν να υφίστανται και στην Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στα Παραπολιτκά fm.

Ανέφερε πως στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε ύφεση όπως θα συμβεί στη μισή Ευρώπη, ενώ έκανε λόγο για τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023 και για αύξηση επενδύσεων φέτος και το 2024.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, και τόνισε πως βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής το 2023 είναι η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα που θα την οδηγήσει και στην επενδυτική βαθμίδα.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος που θα διατεθεί στην κοινωνία, ενώ υπογράμμισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού και το market pass δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. Επανέλαβε πως απαιτείται αύξηση του κατώτατου μισθού και κατέστησε σαφές πως θα πρέπει η αύξηση να είναι τόση ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα αυτών που θα έχουν την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και να αντέχει η επιχειρηματικότητα. Επανέλαβε πως οι συστημικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει και στο κομμάτι των προμηθειών.Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός δεν είναι εκεί που προσδοκούμε να είναι.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.