Πολιτική

Άδωνις: ΣΥΡΙΖΑ και Documento ασχολούνται με λασπομαχίες

Άδωνις: ΣΥΡΙΖΑ και Documento ασχολούνται με λασπομαχίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης και για ζητήματα ευρύτερης πολιτικής παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνέντευξη για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης και για ζητήματα ευρύτερης πολιτικής παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε για τα αίτια του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών και επανέφερε το ζήτημα του ανθρώπινου παράγοντα, του ατομικού λάθους. Για τον Άδωνι, έγινε μια σειρά ανθρωπίνων λαθών, μια δέσμη από λάθη. Είναι τα λάθη σχετικά με την αυτόματη χάραξη, με το τι έλεγε η κονσόλα του τηλεχειρισμού, με το ότι σταθμάρχης και εργοδηγός δεν τήρησαν το πρωτόκολλο. «Επί δωδεκάμισι λεπτά  χτυπούσε το «κόκκινο λαμπάκι» και ο σταθμάρχης έμεινε άπρακτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Ειδικότερα ως προς την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, αυτή είναι κατά το Σύνταγμα υπεύθυνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και όχι ο Υπουργός. Η ΡΑΣ εξέδωσε πόρισμα ότι οι σταθμάρχες είχαν ελλιπή εκπαίδευση μετά το δυστύχημα. Είναι αυτή που στην αρχή πιστοποίησε την ελλιπή εκπαίδευση που είχε λάβει ο σταθμάρχης.

Είναι σαφές, επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι είναι παραβίαση της λογικής να συνεχίζουν ορισμένοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν στο συγκεκριμένο δυστύχημα, να μην βλέπουν την μεγάλη ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα και του ανθρώπινου λάθους.

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη γνώμη του σύμφωνα με την οποία ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας πρέπει αν είναι πρωθυπουργός, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και υπενθύμισε πως η ΝΔ ουδέποτε μπαίνει σε συζήτηση για πρωθυπουργό άλλον πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, αν επανεκλεγεί βουλευτής, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για πρωθυπουργό σε πρόσωπο άλλο εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο αρχηγός του  πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Αν κάποιος πιστεύει ότι η δική του γνώμη υπερέχει της γνώμης του ελληνικού λαού, αυτή είναι μια θέση «ψωνισμένη». Ο Άδωνις ουδέποτε χαρακτήρισε «ψωνισμένο» τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά τη θέση αυτή. Και τούτο, διότι, στο πολίτευμά μας, ο Ελληνικός λαός είναι το Μεγάλο Αφεντικό, εκείνος αποφασίζει ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές και ποιος πολιτικός θα είναι πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Άδωνις υπενθύμισε ότι ο Α. Λοβέρδος είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πως δεν έχει καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία. Ως προς την ΝΔ δεν υφίσταται κανένα θέμα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Εν συνεχεία, η έμφαση δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια υπόθεση του 2010, πολύ προτού αναμιχθεί με την πολιτική ο Νίκος Παπαθανάσης και ότι δεν υπήρξε κανένα στοιχείο εύνοιας ως προς τον αναπληρωτή υπουργό. Είναι μια τυπική τραπεζική διαδικασία, χωρίς καμία χαριστική ρύθμιση. ΣΥΡΙΖΑ και Documento ασχολούνται με λασπομαχίες.

Αναφορικά με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργο Λεχουρίτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο Γ. Λεχουρίτης «έχει πάθει ψυχολογικό», γιατί τα μποϊκοτάζ που εξαγγέλλει έχουν μηδενική επιτυχία. Παλαιότερα με τα γάλατα και τα γαλακτοκομικά, τώρα με τα ψάρια.

Τέλος, σχετικά με τις τιμές στα προϊόντα συνολικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ζούμε σε μια εποχή πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός σημαίνει αύξηση των τιμών. Ο πληθωρισμός αρχίζει να πηγαίνει προς τα κάτω, να μειώνεται. Άρα, οι τιμές ομαλοποιούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments