Διεθνή

Σουδάν: Απογειώθηκε και το δεύτερο C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αίγυπτο

Σουδάν: Απογειώθηκε και το δεύτερο C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αίγυπτο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Απογειώθηκε και το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας  για τη μεταφορά Ελλήνων από το Σουδάν

Απογειώθηκε και το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας  για τη μεταφορά Ελλήνων από το Σουδάν. Ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί. Υπενθυμίζεται ότι το το πρώτο C-27 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης μεταφέροντας 17 άτομα.

Στους 43 οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν

Στους 43 έχει φτάσει ο αριθμός των Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους που έχουν ήδη αποχωρήσει από το Σουδάν, κι ενώ οι προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών για τον απεγκλωβισμό περισσότερων συνεχίζονται. Ανώτερες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί μέσα στην ημέρα. Από σήμερα ισχύει κατάπαυση του πυρός 72 ωρών, που συνήφθη μεταξύ των εμπολέμων στο Σουδάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από 10 ημέρες μαχών, με τις ίδιες πηγές να εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η εκεχειρία θα διατηρηθεί. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, 43 πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν απεγκλωβιστεί από το Χαρτούμ. Από αυτούς, 17 πολίτες έφτασαν στην Ελλάδα σήμερα στο πρωί, ενώ ακόμη επτά Έλληνες φτάνουν οδικώς στην Αίγυπτο σήμερα.

Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο τραυματίες, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση στο 401, ενώ ο δεύτερος είναι εκτός κινδύνου.

Περίπου 80 Έλληνες και 17 Κύπριοι παραμένουν στο Χαρτούμ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνάντησε, χωρίς την παρουσία φωτογραφικού φακού, τους Έλληνες που έφτασαν σήμερα στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τον επιτυχή απεγκλωβισμό τους. Περίπου 80 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους παραμένουν στο Χαρτούμ και στόχος είναι να αποχωρήσουν άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνονται προσπάθειες προκειμένου το ελληνικό C-130 να προσγειωθεί στο Χαρτούμ και να παραλάβει όσους παραμένουν εκεί, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Παραμένουν ακόμη 17 Κύπριοι πολίτες που στόχος είναι να απεγκλωβιστούν είτε από την Ελλάδα είτε από τη Μεγάλη Βρετανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments