Πολιτική

Bloomberg για ελληνικές εκλογές: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια περίοδο πολιτικού δράματος

Bloomberg για ελληνικές εκλογές: Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια περίοδο πολιτικού δράματος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το προεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα σκιαγραφεί το πρακτορείο Bloomberg, αναγνωρίζοντας την πολύ θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει των εκλογών.

Το προεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα σκιαγραφεί το πρακτορείο Bloomberg, αναγνωρίζοντας την πολύ θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με το έγκριτο μέσο, πρόκειται να ακολουθήσει μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, την Κυριακή αλλά η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι παραπάνω από ενθαρρυντική.

«Από την κατασκευή μιας νέας γραμμής του μετρό μέχρι τις πολυσύχναστες καφετέριες και ταβέρνες και τους τουρίστες που περιφέρονται στις πλατείες όπου κάποτε ταραξίες συγκρούονταν με την Αστυνομία, η επιστροφή της Ελλάδας από τα βάθη της οικονομικής κρίσης είναι αδύνατο να μη φανεί στην Αθήνα», γράφει το Bloomberg.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει θέσει τη χώρα σε τροχιά ανάκτησης του καθεστώτος της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν βρίσκεται ακριβώς εκεί που βρισκόταν όταν η Ελλάδα αθέτησε το χρέος της το 2010 και βυθίστηκε κατά περισσότερο από το ένα πέμπτο. Η ανεργία έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό από την κορύφωσή της στο 28%. Οι έλεγχοι για να σταματήσει η έξοδος των ευρώ καταργήθηκαν πριν από περισσότερα από τρία χρόνια. Οι ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα έχουν εκτοξευθεί», επισημαίνει.

Θα αποφύγει η Ελλάδα μία ακόμη περίοδο πολιτικού δράματος;

Σημειώνει όμως ότι «το βάρος αυτής της ανάκαμψης εξακολουθεί να βαραίνει ένα εκλογικό σώμα που αγωνίζεται όπως και η υπόλοιπη ήπειρος».

Αναφέρει ότι η πανδημία, η ακρίβεια, το κόστος ζωής, προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με ένταση όχι μόνο η Ελλάδα αλλά η Ευρώπη και ο κόσμος, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνεται ότι οι ελληνικές εκλογές μπορεί να μην απολαμβάνουν της δημοφιλίας των εκλογών στη γειτονική Τουρκία, ούτε να είναι το ίδιο κρίσιμες. Ωστόσο, «το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει άλλη μια περίοδο πολιτικού δράματος και να διατηρήσει μια πορεία που έχει βελτιώσει τη διεθνή της θέση και έχει κάνει τη χώρα ένα μέρος όπου οι επενδυτές θέλουν να δραστηριοποιηθούν ξανά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments