Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN: Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση

Μητσοτάκης στο CNN: Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ΓτΠ

Πιστεύω πως θα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Πιστεύω πως θα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

“Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό… Για εμάς, κεντρική προτεραιότητα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε το μέσο εισόδημα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία. Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα” σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι με κυβέρνηση, ο στόχος αυτός της επενδυτικής βαθμίδας θα επιτευχθεί.

Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ είπε.

Έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για τη δεύτερη θητεία μου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, με μετατροπή της Ελλάδας σε σύγχρονη χώρα, με υψηλή ανάπτυξη και πολύ προοδευτική ατζέντα όσον άφορα τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και τη μείωση των ανισοτήτων με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για “λαϊκίστικη αντιπολίτευση με φανταστικές λύσεις”. “Πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο… Νικήσαμε το λαϊκισμό με 20 μονάδες διαφορά” σημείωσε. Ο κόσμος, πρόσθεσε, εστίασε στις λύσεις, όχι στις κενές υποσχέσεις.  “Υπήρξε πειστική εκλογική νίκη δήλωσε για την 21η Μαΐου” σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε σε βίντεο των New York Times. “Το είδα, ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα. Πίσω στο 2015 το 75% των μεταναστών της ΕΕ έμπαιναν από την Ελλάδα. Από όταν ανέλαβα, μίλησα για αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και καταφέραμε να πολεμήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών… Κάναμε σημαντική δουλειά με τα ασυνόδευτα ανήλικα. Είπαμε στην ΕΕ πως δεν μπορείς να έχεις μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων”.

“Έχω υποχρέωση να διαφυλάξω τα σύνορά μου, είναι και σύνορα της ΕΕ”, επισήμανε, υπενθυμίζοντας τη μεταναστευτική κρίση του Έβρου.

Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για τις προωθήσεις μεταναστών της Τουρκίας (push forward) που σπρώχνουν απελπισμένους ανθρώπους στη θάλασσα προς τα δικά μας σύνορα. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην ΕΕ για το μεταναστευτικό… Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία και προγράμματα για νόμιμη μετανάστευση και προσέλκυση εργατιών χεριών διευκρίνισε.

Στην Τουρκία ήμασταν οι πρώτοι που βοηθήσαμε, που στείλαμε διασώστες, πρέπει να διατηρηθεί το πολύ καλό μομέντουμ σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments