Πολιτική

Πέτσας για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός τηρεί τις δεσμεύσεις του

Πέτσας για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός τηρεί τις δεσμεύσεις του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον χθεσινό σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στον δημοσιογράφο κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον χθεσινό σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Αναφορικά λοιπόν με τη δομή και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «με το «καλημέρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να υλοποιεί αυτά τα οποία είπε προεκλογικά. Έκανε rotation και έτσι άλλαξε πολλούς υπουργούς. Υπουργοποίησε περισσότερες γυναίκες από ό,τι στο παρελθόν. Και έχουν σαφώς οριοθετημένες αρμοδιότητες και χαρτοφυλάκια, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί. Υπάρχουν καθαρά χαρτοφυλάκια, καθαρή αξιολόγηση, καθαρή λογοδοσία κι αυτό δικαιολογεί το μεγαλύτερο σχήμα.

Επίσης, τηρεί την προεκλογική του δέσμευση για αυξημένη παρουσία και συμμετοχή των γυναικών στη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν οι μετακινήσεις στελεχών σε άλλα υπουργεία είναι το ένα χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης, η αυξημένη παρουσία των γυναικών είναι το άλλο γνώρισμα του κυβερνητικού σχήματος.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από εξήντα μέλη, από τα οποία τα δεκαπέντε είναι γένους θηλυκού. Κάτι που αντιστοιχεί στο 25% και σηματοδοτεί μια αναντίρρητη αύξηση σε σχέση με το προγενέστερο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο συμμετείχαν τρεις γυναίκες υπουργοί και έξι γυναίκες υφυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει όλη την ομάδα σε εγρήγορση, έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους. Θέλει να επιτύχει αυτά που είπε προεκλογικά, όπως παραδείγματος χάριν η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα από τη νέα δομή του υπουργείου Οικονομικών. Το ίδιο ισχύει και με το υπουργείο Οικογένειας, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Όλα αυτά σηματοδοτούν ότι, με το «καλημέρα», οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αρχίζουν να γίνονται πράξη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments