Πολιτική

Πέτσας: Οι καλές ομάδες θέλουν ισχυρό αντίπαλο

Πέτσας: Οι καλές ομάδες θέλουν ισχυρό αντίπαλο

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Συνέντευξη στο One Channel και στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή παραχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας.

Συνέντευξη στο One Channel και στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή παραχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας. ​Ερωτηθείς για το γεγονός ότι στη χώρα μας η αντιπολίτευση είναι αδύναμη, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «πρόκειται για σημαντικό ζήτημα για την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

«Η ισχύς του αντιπάλου, δίνει αξία στον νικητή. Οι καλές ομάδες θέλουν ισχυρό αντίπαλο. Ο εποικοδομητικός διάλογος είναι πάντοτε επιθυμητός, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να κινηθεί με ταχύτητα: Tαχύτητα χρειάζεται στην πολιτική μας, να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για αυτό και εργάζεται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ερωτώμενος για την Παιδεία, και το ενδεχόμενο «μόνιμων υφυπουργών», ο κ. Πέτσας τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει μία συνεννόηση, αν και είναι κατά της αποπολιτικοποίησης του ρόλου των υφυπουργών. Οι Υπουργοί εφαρμόζουν το πρόγραμμα μια Κυβέρνησης και πρέπει να λογοδοτούν. Διάλογος θα υπάρξει για τα θέματα της παιδείας. Υπάρχουν όμως διαφορετικές προσεγγίσεις. Αντίθετα σε θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η αύξηση της βίας απαιτείται εθνική και ολιστική προσέγγιση.

Συνολικότερα, «η δημόσια εκπαίδευση είναι ο κυριότερος ιμάντας κοινωνικής ανόδου στην Ελλάδα.

Το άρθρο 16 πρέπει να αναθεωρηθεί. Η Κύπρος επέτρεψε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μεγαλουργεί. Πρέπει και στην Ελλάδα να υπάρξουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Τα εχέγγυα καλής λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιαίτερης συζήτησης».

​Αναφορικά με τον Τουρισμό, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «στη ΝΔ και στην κυβέρνηση θέλουμε ποιοτικές υπηρεσίες για να έρθουν τουρίστες που θα μείνουν περισσότερες ημέρες και θα δαπανούν περισσότερο. Να κάνουμε λογικούς κανόνες που θα τηρούνται και όχι δρακόντειους κανόνες που θα παραβιάζονται. Είμαστε υπέρ της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες σεβαστοί από όλους. ​Και ως προς την περίπτωση του σερβιτόρου – «κολυμβητή» στη Ρόδο, αυτή η περίπτωση αποτέλεσε αντικείμενο άμεσης και δυναμικής παρέμβασης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη».

Τέλος, ερωτηθείς για τον τομέα της Υγείας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε: «Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση την δεύτερη 4ετία στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με αύξηση προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες) και καλύτερες υπηρεσίες για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments