Οικονομία

Youth Pass: Οι 25+ κατηγορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 150 ευρώ

Youth Pass: Οι 25+ κατηγορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 150 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Οι δικαιούχοι του «Youth Pass»

Τη θέσπιση του «Youth Pass», ύψους 150 ευρώ για νέους, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το μέτρο αποτελεί στην ουσία τη μονιμοποίηση του «Freedom Pass», το οποίο είχε χορηγηθεί στην πανδημία. Το κόστος του ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ για το 2023. Η πρώτη καταβολή θα γίνει τον Σεπτέμβριο σε 200.000 νέους.

Οι δικαιούχοι του «Youth Pass»

Τι είναι το Youth Pass

Ένα ακόμη μέτρο που ανακοίνωσε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και δεν είναι άλλο από το voucher των 150 ευρώ που θα λαμβάνουν οι νέοι εφόσον ενηλικιώνονται. Το ετήσιο κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο θα το λαμβάνουν περίπου 200.000 νέοι.

Η πρώτη εφαρμογή του Youth Pass που θα ισχύει από το 2024, θα αφορά αρχικά όσους κλείσει τα 18 ή 19 έτη και στη συνέχεια θα αφορά μόνο τους 18χρονους. Συγκεκριμένα, όσοι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους.

Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα – campings. Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια). Παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες. Ενοικίαση ΙΧ – τροχόσπιτων – σκαφών αναψυχής. Θέατρα – σινεμά – συναυλίες – μουσεία – ορχήστρες. Αίθουσες χορού – σχολεία – στουντιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments