Nέα της αγοράς

Χρυσός: Οι τιμές του υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Fed για την προοπτική των επιτοκίων

Χρυσός: Οι τιμές του υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Fed για την προοπτική των επιτοκίων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, ως αποτέλεσμα και τους ισχυρότερου δολαρίου, μετά την ενίσχυση των εκτιμήσεων ότι η Fed δε θα προβεί σε μείωση επιτοκίων ούτε και τον Μάρτιο.

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να προβεί σε μείωση την άνοιξη

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, ως αποτέλεσμα και τους ισχυρότερου δολαρίου, μετά την ενίσχυση των εκτιμήσεων ότι η Fed δε θα προβεί σε μείωση επιτοκίων ούτε και τον Μάρτιο.

Ωστόσο το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο διατήρησε γενικά τη θέση του καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ελπίζουν ότι τα επιτόκια θα μειωθούν αργότερα φέτος.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 2.033,09 δολάρια ανά ουγγιά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,8% στα 2.050,00 δολάρια.

Τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ εγείρουν περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση της μείωσης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων, αλλά η υποστήριξη γύρω στο επίπεδο των 2000 δολαρίων ήταν σχετικά ισχυρή, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank.

«Συνολικά, η αγορά χρυσού στηρίζεται πραγματικά στη συνεχιζόμενη πίστη για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων και στις χαμηλότερες αποδόσεις που έχουμε δει από χθες και αυτό συμβαίνει παρά την ισχύ του δολαρίου».

Η Fed την Τετάρτη διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να προβεί σε μείωση την άνοιξη. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο κύκλος των αυξήσεων έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το CME Fed Watch, οι traders αναμένουν περίπου 92% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάιο.

Λιγότερο ελκυστικός ο χρυσός έναντι του δολαρίου

Το δολάριο διατηρήθηκε 0,4% υψηλότερα ως απόκριση, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές, ενώ οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ παρέμειναν σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν τον Ιανουάριο. Ενώ από την άλλη οι περικοπές θέσεων εργασίας υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2023.

Το σποτ ασήμι υποχώρησε 1,2% στα 22,6482 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,8% στα 910,76 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,3% στα 964,35 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments