Πολιτική

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση στη διάθεση των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση στη διάθεση των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

«Η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

«Η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε στο γραφείο του, είτε, πολύ περισσότερο, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε όλη την Ελλάδα, έχει επικοινωνήσει αδιαμεσολάβητα με τους εκπροσώπους των φορέων, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματικών ομάδων και είναι, προφανώς, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε συζήτηση», συμπλήρωσε ο Π. Μαρινάκης.

Αναφορικά με την πράσινη ανάπτυξη, σημείωσε ότι θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις αν δεν γίνει ήπια για τους αγρότες, καθώς -όπως είπε- «ήδη όσα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε για την απελευθέρωση εκτάσεων σε σχέση με την αγρανάπαυση, αλλά και με μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, είναι σημαντικά για τους αγρότες μας».

«Οι διεκδικήσεις των αγροτών, αν μπορούσε να πει κανείς, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η μία είναι αυτά τα οποία ζητούν λόγω του αυξημένου κόστους. Είναι, ουσιαστικά, τα αιτήματα συνολικά και άλλων επαγγελματικών ομάδων, λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας: το πετρέλαιο, το ρεύμα. Εκεί είχαμε σημαντικές παρεμβάσεις.

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με τα αιτήματα που είναι εξειδικευμένα, ως προς τις συνέπειες του Ντάνιελ. Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν κάθε λόγο να έχουν μεγαλύτερη ανησυχία. Εκεί, λοιπόν, επισπεύδεται στο μέτρο του δυνατού μια ήδη πολύ σημαντική διαδικασία αποζημιώσεων.

Το τρίτο σκέλος που δεν είναι τόσο δημοσιονομικό, αλλά είναι θέμα κεντρικής πολιτικής και εκεί είμαστε περήφανοι, θεωρώ, που είμαστε στη σωστή σελίδα και ως ΝΔ και ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι οι πιέσεις, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις και για την ΚΑΠ, αλλά και για τις υπόλοιπες σημαντικές συζητήσεις που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον των αγροτών».

«Οι αγρότες, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου. Εμείς δεν θέλουμε να αποφύγουμε την κριτική στα δικά μας πεπραγμένα, όμως κάναμε πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Ως προς τις προτάσεις, λοιπόν της αντιπολίτευσης, αμφιβάλω ως προς την κοστολόγησή τους», είπε ο Π. Μαρινάκης, αναφορικά με την κατάθεση σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το αγροτικό πρόβλημα.

«Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοστολόγηση προγραμμάτων, όχι μόνο τώρα, διαχρονικά, είναι μία “πονεμένη ιστορία”. Δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποιο κόμμα για να το διαπιστώσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 4,5 χρόνια τη δυνατότητα να κάνει πράξεις. Όταν είχε τη δυνατότητα να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα βοηθούσε τον πρωτογενή τομέα, έκανε τα αντίθετα. Ανήκει σε μία πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη, η οποία με τις προτάσεις της δημιουργεί τεράστιο κόστος στην καθημερινότητα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments