Πολιτική

Επιστροφή των πολιτικών αρχηγών με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Επιστροφή των πολιτικών αρχηγών με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο αγώνας των αρχηγών για άμεση επικοινωνία.

Στη «μάχη» της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους ρίχνονται οι πολιτικοί αρχηγοί, αφήνοντας στην άκρη τις μεγάλες κομματικές συγκεντρώσεις και ακολουθώντας κοινή προεκλογική τακτική: συναντήσεις με πολίτες σε πλατείες και πεζοδρόμους, σύντομα μηνύματα από μικροφώνου για τα διλήμματα και τα διακυβεύματα της ευρωκάλπης, «βόλτες» όχι μόνο στις πρωτεύουσες των νομών αλλά και σε χωριά, στοχευμένες επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκινήσουν τη μεταπασχαλινή τους περιοδεία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει επίσημα αύριο την προεκλογική του εκστρατεία. Ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι στην Αττική, ενώ ο δεύτερος θα είναι στη Χίο την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, ο Κασσελάκης βρίσκεται στην Ήπειρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα πήγαινε ο Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της ΝΔ (μάλιστα, την ίδια μέρα, Πέμπτη, ο Μητσοτάκης βρίσκεται στην Άρτα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα).

Τις επόμενες 31 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση διλημμάτων και ενόψει των πολωτικών χαρακτηριστικών που απέκτησε η ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, το πολιτικό σκηνικό που στήνεται, λαμβάνει τη μορφή του “πολέμου” όλων εναντίον όλων.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των σκληρών διλημμάτων και της εκλογικής μάχης,  δίνοντας στην επερχόμενη αντιπαράθεση “εθνικό περιεχόμενο”. «Θέλουμε να εξακολουθήσει μία πολιτική εθνικής σιγουριάς και οικονομικής ανακούφισης; Ή να ρισκάρουμε ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με αψήφιστες αποφάσεις και πειράματα;» έλεγε ο ίδιος σε πρόσφατη παρέμβασή του από τη Βουλή.

‘Είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε τις διεκδικήσεις της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή να στείλουμε εκπροσώπους να καταδικάζουν την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία; Επιλέγουμε να επιστρέψουμε στην εμμονή ή να παραμείνουμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων; Αυτό ουσιαστικά ορίζει το δίλημμα που θέτει η ΝΔ στους ψηφοφόρους μέχρι την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, με το βλέμμα στραμμένο στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, προσπαθεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ υποδοχέα της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Από την Ηγουμενίτσα, το κύριο ζήτημα στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης προσπαθεί να αποδομήσει το γαλάζιο αφήγημα της “πολιτικής σταθερότητας”, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι αυτό δεν θα κριθεί στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. Όπως τονίζει ο επικεφαλής της ΧΑ Τρικούπης, “αυτό που θα κριθεί είναι η αλαζονεία της κυβέρνησης”.

Για τη ΝΔ, βασικός στόχος είναι η διατήρηση του ποσοστού του κόμματος, δηλαδή στο 33%, στις ευρωεκλογές του 2019. Για το σκοπό αυτό, καταβάλλονται προσπάθειες από τον γαλάζιο μηχανισμό να επαναπροσλάβει τα περισσότερα από τα ετερόκλητα ακροατήρια που χάρισαν στην κεντροδεξιά διπλή νίκη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Πριν από το Πάσχα επιχειρήθηκε ο συντονισμός της κυβέρνησης και του κόμματος σε μια ενιαία και γνήσια καμπάνια με ατζέντα την καθημερινότητα και τα “θετικά” αποτελέσματα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας. Ο στόχος είναι να να κατευνάσει τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Μαξίμου είναι τυχόν προεκλογικά… φάλτσα που θα χρειάζονταν έκτακτη επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση. Δεν είναι τυχαία η οδηγία των επιτελών του Μαξίμου και της Πειραιώς προς κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, να ενημερώνονται αναλυτικά για τις κυβερνητικές κινήσεις και να αναδεικνύουν τη «θετική» ατζέντα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η οργανωμένη συμμετοχή των βουλευτών σε δράσεις εντός της έδρας τους (ειδικά αλλά όχι μόνο στις λαϊκές περιοχές της Αττικής) και η ουσιαστική μετακίνηση των δώδεκα υπουργών που έχουν οριστεί επικεφαλής των προεκλογικών δραστηριοτήτων σε πολλές περιοχές, πλην της Αττικής, όπου οι κομματικές δομές κινητοποιούνται σε πλήρη ισχύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments