Πολιτική

Δεδηλωμένη ΣΥΡΙΖΑ: Την έχασε η κυβέρνηση – Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν “παρών” σε επιτροπή της Βουλής

Δεδηλωμένη ΣΥΡΙΖΑ: Την έχασε η κυβέρνηση – Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν “παρών” σε επιτροπή της Βουλής
Δεδηλωμένη ΣΥΡΙΖΑ: Νέο "όχι" από τους ΑΝΕΛ σε κυβερνητική πρόταση. "Παρών" από τον εκπρόσωπο του κόμματος στην Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Δεδηλωμένη ΣΥΡΙΖΑ: Βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η στάση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι μετά το όχι στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ, σήμερα στέρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ την ύπαρξη πλειοψηφίας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Οι βουλευτές κλήθηκαν να εγκρίνουν ή όχι την τοποθέτηση του κ. Παντελή Κυπριανού στη θέση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ο κ. Κυπριανός στην ψηφοφορία που έγινε πήρε 10 θετικές και 11 αρνητικές ψήφους (συγκεκριμένα, 6 κατά και 5 «παρών»).

«Παρών», ανάμεσα σε άλλους, ψήφισαν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών Σπύρος Λυκούδης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ψηφοφορία, ο κ. Κυπριανός δεν πήρε έγκριση από την Επιτροπή ΔΕΚΟ για τη συγκεκριμένη θέση.

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε ότι οι αρνητικές ψήφοι και τα παρών δεν μπορεί να συνυπολογιστούν άρα ο υποψήφιος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η νέα αυτή εξέλιξη στη Βουλή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση των ΑΝΕΛ να μη στηρίξουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ.

Πώς σχολίασε το θέμα η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε: «Είναι η πρώτη καταγραφή της έλλειψης πλειοψηφίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή.

Προφανώς αυτή η επιτροπή εκφράζει γνώμη, δεν είναι δεσμευτική, πλην όμως το πολιτικό ζήτημα είναι μείζον και ο υπουργός ο ίδιος είναι έκθετος διότι θα προχωρήσει στον διορισμό ενός ανθρώπου ο οποίος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και ενώ ο  ΣYΡΙΖΑ υποτίθεται ότι  έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτή η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστική πλειοψηφία, αλλά μια ευκαιριακή πλειοψηφία, είναι η πρώτη φορά που στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν περνά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments