Πολιτισμός

BAFTA 2019: Θρίαμβος για τον Λάνθιμο – To «The Favourite» καλύτερη βρετανική ταινία

BAFTA 2019: Θρίαμβος για τον Λάνθιμο – To «The Favourite» καλύτερη βρετανική ταινία
BAFTA 2019: Η ταινία The Favourite (Η Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου, δικαίωσε τα προγνωστικά.

BAFTA 2019:  Η ταινία The Favourite (Η Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου, δικαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας κατά την απονομή των φετινών BAFTA.

Στην τελετή, που είναι σε εξέλιξη στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, η “Ευνοούμενη” απέσπασε επίσης τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μακιγιάζ και Κομμώσεων ενώ η Ρέιτσελ Βάις, η μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της, Έμα Στόουν.

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Λάνθιμου είναι υποψήφια συνολικά για 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτά της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίοδο όπου η καταβεβλημένη και ασθενής Βασίλισσα Άννα (την ενσαρκώνει η υποψήφια για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον αγγλικό θρόνο, αδυνατώντας να εκτελέσει τα καθήκοντά της με τον επιθυμητό τρόπο. Στην βασιλική Αυλή, λοιπόν, συναντούμε τη Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο, και παράλληλα προτεζέ, εμπιστευόμενη και κρυφή… ερωμένη της Βασίλισσας.

Η σημαντική θέση της Δούκισσας, όμως, θα κλονιστεί όταν θα εισέλθει στην Αυλή η ξαδέρφη της ονόματι Αμπιγκέιλ Μάρσαλ, η οποία, μαζί με την Αυλή, θα τρυπώσει και στο βασιλικό κρεβάτι, αποκτώντας από τη μία μέρα στην άλλη προνόμια, εύνοια και ισχύ. Αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία της Αμπιγκέιλ να ανακτήσει τις αριστοκρατικές της ρίζες και δεν θα αφήσει κανέναν να της σταθεί εμπόδιο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Olivia Colman (Βασίλισσα Άννα), τη Rachel Weisz (Σάρα Τσόρτσιλ) και την Emma Stone (Αμπιγκέιλ Μάρσαλ), ενώ τον σημαντικότερο ανδρικό ρόλο έχει ο Nicholas Hoult.

*Φωτογραφίες κειμένου και εξωφύλλου twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments