Διεθνή

Adrian Darya 1: Πούλησε το φορτίο πετρελαίου που μετέφερε το ιρανικό τάνκερ

Adrian Darya 1: Πούλησε το φορτίο πετρελαίου που μετέφερε το ιρανικό τάνκερ
Adrian Darya 1: Την περασμένη εβδομάδα φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Adrian Darya 1: Το Ιρανικό τάνκερ που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα λόγω της διαμάχης μεταξύ της Τεχεράνης και των δυτικών χωρών, παρέδωσε το φορτίο του μετά τον ελλιμενισμό σε κάποια ακτή της Μεσογείου, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί. “Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya ελλιμενίστηκε τελικά σε ακτή της Μεσογείου και ξεφόρτωσε το φορτίο του”, μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο τον Μουσαβί.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο στα ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς. Το τάνκερ κρατείτο στο Γιβραλτάρ γιατί φέρετε να παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία. Το Ιράν ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι είχε πουλήσει το πετρέλαιο που μετέφερε το τάνκερ Adrian Darya 1 και ότι ο αγοραστής επρόκειτο να αποφασίσει τον προορισμό του φορτίου.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του ανοικτά της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φωτογραφήθηκε από δορυφόρο ανοικτά του συριακού λιμανιού Ταρτούς.

Οργή των ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σ’ όποιον αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν ή συναλλάσσεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Ιράν κι όπως είπε ο πρόεδρος δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση όσον αφορά στο πετρέλαιο του Ιράν», δήλωσε ο Σίγκαλ Μάντελκερ.

Βρετανοί κομάντος είχαν καταλάβει στις 4 Ιουλίου το Grace-1, όπως ήταν γνωστό τότε το Adrian Darya-1 πριν μετονομαστεί, με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ. Σε αντίποινα το Ιράν κατέλαβε ένα βρετανικό τάνκερ, το Stena Impero, στα Στενά του Ορμούζ δύο εβδομάδες αργότερα. Το Γιβραλτάρ έδωσε στις 15 Αυγούστου πράσινο φως για τον απόπλου του Adrian Darya-1 αφού έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από την Τεχεράνη ότι το σκάφος δεν θα ξεφορτώσει το φορτίο πετρελαίου στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments