Πολιτική

Συναντήσεις πολιτικών αρχηγών: Γόνιμος ο διάλογος με Τσίπρα – Γεννηματά λέει το Μαξίμου

Συναντήσεις πολιτικών αρχηγών: Γόνιμος ο διάλογος με Τσίπρα – Γεννηματά λέει το Μαξίμου
Συναντήσεις πολιτικών αρχηγών: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, το κλίμα στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και η Φώφη Γεννηματά ήταν συνεννόησης και διαλόγου, παρά τις επιμέρους διαφορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά το κλίμα ήταν συνεννόησης και διαλόγου, παρά τις επιμέρους διαφορές. Ουσιαστικά, υπήρξε κλίμα συναίνεσης και ενότητας στις συναντήσεις όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου στην ανακοίνωση του: «Ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων». O κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις συναντήσεις του το απόγευμα με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9:30 το πρωί.

Οι δηλώσεις Τσίπρα – Γεννηματά μετά τις συναντήσεις με Μητσοτάκη

«Δεν υφίστανται γκρίζες ζώνες και η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Όπως διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, «οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis. Και αν οδηγηθούμε σε κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση, συνέστησα στον κύριο Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις». «Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μόνο η υφαλοκρηπίδα, που ταυτίζεται με την ΑΟΖ. Δεν υπάρχουν άλλες διαφορές».

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «ανυπόστατο και παράνομο», αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. «Τις διαφορές μας τις λύνουμε με διάλογο, όχι όμως σε καθεστώς απειλών και εντάσεων», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις στιγμές, καθώς η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και προέτρεψε σε ενότητα, νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. «Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», τόνισε.

Αναλυτικά, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments