Πολιτική

Τσίπρας Μητσοτάκης: Να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία [vid]

Τσίπρας Μητσοτάκης: Να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία [vid]
Τσίπρας Μητσοτάκης: «Αν οδηγηθούμε σε κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση, συνέστησα στον πρωθυπουργό να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής».

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουλίου η ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτακη σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στο… μέτωπο των ελληνοτουρκικών.

«Δεν υφίστανται γκρίζες ζώνες και η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Και όπως διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, «οφείλετε να αποτρέψετε το Oruc Reis. Και αν οδηγηθούμε σε κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση, συνέστησα στον κύριο Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις».

«Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μόνο η υφαλοκρηπίδα»

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης που είχε από τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. «Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μόνο η υφαλοκρηπίδα, που ταυτίζεται με την ΑΟΖ. Δεν υπάρχουν άλλες διαφορές».

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «ανυπόστατο και παράνομο», αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. «Τις διαφορές μας τις λύνουμε με διάλογο, όχι όμως σε καθεστώς απειλών και  εντάσεων», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στο πανελλήνιο μήνυμά του.

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες

Με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι ο γύρος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Μπαίνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Γεια σου, Κυριάκο» με τον κο Μητσοτάκη να απαντά το ίδιο και να τον χαιρετά: «Γεια σου, Αλέξη» ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των σχετικών μέτρων.

«Είναι ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω του ιού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ακολούθως ο κος Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments