Πολιτική

Δένδιας επικοινωνία: Συνομιλία με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Δένδιας επικοινωνία: Συνομιλία με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Δένδιας επικοινωνία: Στο τραπέζι τους οι κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, είχε την Κυριακή 16 Αυγούστου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ενημέρωση του κ. Δένδια στο Twitter:

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 15 Αυγούστου ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε επικοινωνήσει και με τον Αρμένιο ομόλογό του. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Καυκάσου.

Μπαράζ διπλωματικών επαφών Νίκου Δένδια τις τελευταίες ημέρες:

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου ο κ. Δένδιας μετέβη στη Βιέννη, όπου είχε συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επίσης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

Όσον αφορά στις συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των  και της Αυστρίας επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας συζήτησαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιστρέφοντας από το , όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό  και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών  και συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισε το απόγευμα της Πέμπτης το μπαράζ επικοινωνιών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Στην τηλεφωνική συνομιλία με τον  ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την  έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments