Διεθνή

Γερμανία Μέρκελ: Ορθή η συγγνώμη

Γερμανία Μέρκελ: Ορθή η συγγνώμη
Γερμανία Μέρκελ: Η πλειοψηφία των Γερμανών κρίνει ορθή τη δημόσια συγγνώμη της Άνγκελα Μέρκελ μετά την απόσυρση του σκληρού lockdown κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Η πλειοψηφία των Γερμανών κρίνει ορθή την συγγνώμη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τα αυστηρό lockdown που είχε ανακοινώσει αρχικά για την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή από την 1η μέχρι την 5η Απριλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Focus.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ορθώς ανακλήθηκε το μέτρο, ενώ ακόμη περισσότεροι, σε ποσοστό 82%, πιστεύουν ότι η Καγκελάριος πολύ σωστά ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η άποψη αυτή φαίνεται να διατρέχει το σύνολο των γερμανικών κομμάτων.

Άνγκελα Μέρκελ: Η δημόσια συγγνώμη προς τον γερμανικό λαό

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ βγήκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την απόφαση που πήρε σχετικά με το αυστηρό lockdown. Ύστερα από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων, η Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω την απόφασή της και παραδέχτηκε πως ήταν εσφαλμένη. «Το λάθος είναι δικό μου και μόνο δικό μου. Τελικά, λόγω της θέσης μου, φέρω εγώ την ευθύνη», δήλωσε η καγκελάριος, για να προσθέσει: «Λυπάμαι βαθιά και για τον λόγο αυτό ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες. Ένα λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται ως λάθος. Και προ πάντως, πρέπει να διορθώνεται, ει δυνατόν εγκαίρως».

«Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», είπε επίσης η Μέρκελ, μετά τη νέα διάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Με τη στάση της δε αυτή κέρδισε τα εύσημα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος δήλωσε «σεβασμό για τη στάση της», ενώ ο ομόλογός του της Σαξονίας, Μίκαελ Κρέτσμερ, διευκρίνισε ότι «ευθύνη φέρουμε όλοι, όχι μόνο η καγκελάριος».

Γερμανία κορωνοϊός: Παράταση του lockdown και αποφυγή μετακινήσεων

Στη Γερμανία το lockdown έχει πάρει παράταση μέχρι τις 18 Απριλίου, ενώ την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λαρς Σάαντε απεύθυνε έκκληση στους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. «Υπάρχει κίνδυνος η Γερμανία να βρεθεί το Πάσχα σε παρόμοια κατάσταση με αυτή στην οποία βρισκόταν τα Χριστούγεννα», είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του RKI. «Είναι απολύτως πιθανό να έχουμε το Πάσχα μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, με έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πολλές σοβαρές περιπτώσεις και θανάτους, και με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments