Οικονομία

Ανάπτυξη: Πρόβλεψη για 8.5% από την Capital Economics για το 2021

Ανάπτυξη: Πρόβλεψη για 8.5% από την Capital Economics για το 2021
Ανάπτυξη: Ψηλά βάζει τον πήχη για την Ελλάδα η Capital Economics καθώς προβλέπει πως η οικονομία μέχρι το τέλος του 2021 θα σημειώσει ανάπτυξη 8.5%.

Ψηλά βάζει τον πήχη για την Ελλάδα η Capital Economics καθώς προβλέπει πως η οικονομία μέχρι το τέλος του 2021 θα σημειώσει ανάπτυξη 8.5%. Παράλληλα και η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας λόγω και των ισχυρών επιδόσεων που κατέγραψε η εγχώρια οικονομία στο β΄τρίμηνο του 2021.

Τι αναφέρει η Capital Economics

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics συνεκτιμούν τη θετική έκπληξη του +16,2% που εμφάνισε το ελληνικό ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο, γεγονός που οδήγησε και στην αναβάθμιση των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία για το 2021 εκ μέρους της κυβέρνησης.Σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικής έρευνας, η ισχυρή ανάκαμψη της Ευρωζώνης φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα τρίμηνα.Οι αναλυτές αναφέρονται και στο μείζον ζήτημα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι θα ενισχυθεί ακόμα πιο πάνω από το 3% τους επόμενους μήνες, αλλά θα υποχωρήσει απότομα το 2022.

Ποια η πρόβλεψη της UBS

Από την πλευρά του ο ελβετικός οίκος UBS προβλέπει ότι η χώρα θα επιδείξει υγιή άνοδο 7,9% φέτος αλλά και 5% το 2022, ξεπερνώντας την πανδημική ύφεση. Η UBS υπολογίζει ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,4% τριμηνιαίως το δεύτερο τρίμηνο μετά από ένα αναθεωρημένο προς τα πάνω κατά +4,5% το πρώτο τρίμηνο, +3,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και +3,9% το τρίμηνο του 2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments