Οικονομία

Θάνατος μικρού Μάριου: Ο Σταϊκούρας παραπέμπει την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για επανεξέταση

Θάνατος μικρού Μάριου: Ο Σταϊκούρας παραπέμπει την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για επανεξέταση
Θάνατος μικρού Μάριου: Δηλώσεις για την υπόθεση του μικρού Μάριου που "έφυγε" από αδέσποτη σφαίρα έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για επανεξέταση.

Δηλώσεις για την υπόθεση του μικρού Μάριου που “έφυγε” από αδέσποτη σφαίρα έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για επανεξέταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο κ. Σταϊκούρας με δήλωσή του αναφέρει πως “Σχετικά με τη συζητηθείσα, κατ΄ έφεση, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπόθεση της αγωγής των οικείων του άτυχου μαθητή Μάριου –Δημητρίου Σουλούκου, ο οποίος στις 8-6- 2017 απώλεσε τη ζωή του στον αύλειο χώρο του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το ενδιαφέρον του Υπουργού Οικονομικών να περαιωθεί η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και την κοινωνική της διάσταση, εκδηλώθηκε από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία επιδίκασε στους οικείους του άτυχου μαθητή συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.

Χρήστος Σταϊκούρας

Το αρμόδιο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιληφθέν, κατά τις σχετικές διατάξεις, του ζητήματος της αίτησης εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της εκκρεμούς δικαστικής διαφοράς και παραίτησης ή μη από την ασκηθείσα στις 22-06-2020 έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος παραίτησης από αυτή, για λόγους που αφορούν στην ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων νόμου που διέπουν την υπόθεση. Η γνώμη αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεσμεύει τον Υπουργό κατά τρόπο που δεν καταλείπει σε αυτόν την δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά. Σε μια ύστατη προσπάθεια οριστικής περαίωσης της υπόθεσης και αποφυγής περαιτέρω δικαστικών διενέξεων με την οικογένεια, ο Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου αυτή να επανεξετασθεί. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου».

Το χρονικό της υπόθεσης

Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το 2017 στο Μενίδι, όπου ο 11χρονος Μάριος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα που τον χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μίας σχολικής γιορτής στο 6ο δημοτικό της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments