Πολιτική

Μητσοτάκης με ηγέτες Ευρώπης – Ασίας: Ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας

Μητσοτάκης με ηγέτες Ευρώπης – Ασίας: Ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας
Μητσοτάκης με ηγέτες Ευρώπης – Ασίας: Στη 13η Σύνοδο Κορυφής της «Συνάντησης Ευρώπης - Ασίας» (ASEM), η οποία διεξάγεται διαδικτυακά συμμετείχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη 13η Σύνοδο Κορυφής της «Συνάντησης Ευρώπης – Ασίας» (ASEM), η οποία διεξάγεται διαδικτυακά συμμετείχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και ταυτόχρονα εξήρε τη σημασία της.

Παγκόσμια πρόκληση η κλιματική κρίση

Ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης που είναι μια παγκόσμια πρόκληση όπως τόνισε ενώ παράλληλα παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την αειφόρο ανάπτυξη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην πρωτοβουλία για τα ενεργειακά «καθαρά» νησιά (πρωτοβουλία GR-eco islands), καθώς και στη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Πριν από λίγο καιρό όπως είναι γνωστό “έπεσαν” οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου που μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο πράσινης ενέργειας ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει πύλη στην ευρωπαϊκή αγορά για το πράσινο υδρογόνο που παράγεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Αιγύπτου: Υπεγράφη μνημόνιο τον Οκτώβριο

Υπεγράφη τον Οκτώβριο στην Αθήνα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου κ. Mohamed Shaker. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να φέρει εις πέρας τη μελέτη, αδειοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ναυτιλίας

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στάθηκε και στο ρόλο της ελληνόκτητης ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και, ειδικότερα, στη διασύνδεση Ασίας – Ευρώπης.

Για την Σύνοδο Κορυφής ASEM

στη Σύνοδο Κορυφής ASEM συμμετέχουν κάθε δύο χρόνια οι αρχηγοί 51 ευρωπαϊκών και ασιατικών κρατών που αντιπροσωπεύουν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 55% του παγκόσμιου εμπορίου και το 70% του παγκόσμιου τουρισμού. Για το 2021 διοργανώθηκε από την Καμπότζη και είχε ως βασικό θέμα την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας για κοινή ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments