Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου;

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου;
ΠΑΣΟΚ: Ένα βήμα πριν το τέλος της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται ένα θαύμα για να αλλάξει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ένα βήμα πριν το τέλος της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται ένα θαύμα για να αλλάξει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι κυριολεκτικά μια ανάσα πριν να αναλάβει τη θέση του στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Το αίτημα της ανανέωσης ήταν το κύριο μήνυμα των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά των 10 μονάδων, μόνον με θαύμα μπορεί να αλλάξει και όπως λένε, και οι μπαρουτοκαπνισμένοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, τέτοια θαύματα έκανε μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Μπαρτσελόνα! ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρασύρθηκε από τις επιθέσεις του Παπανδρέου

Η τελευταία εβδομάδα των εσωκομματικών εκλογών, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Οι δυο μονομάχοι αντάλλαξαν τα «φίλια» πυρά τους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρασύρθηκε από τις επιθέσεις του αντιπάλου του, που με τη σειρά του, επιδίωξε να πολώσει το κλίμα, χωρίς, όμως, επιτυχία.

Πολιτικοί κύκλοι και εκτός ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πως όποια στρατηγική και αν ακολουθούσε ο πρώην πρωθυπουργός, η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη και τα μηνύματα τόσο εκκωφαντικά που το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι στρατηγικές των δυο μονομάχων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον αέρα της διαφοράς επέλεξε τη πολιτική της «ήρεμης δύναμης». Δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο του, δεν απάντησε στις αιχμές για τη παραμονή του στο ευρωκοινοβούλιο, δεν επιτέθηκε ακόμη και στις καταγγελίες περί «εκλογικής λαθροθηρίας». Χωρίς να εξαγγέλει πολιτικό πρόγραμμα, διαμόρφωσε τη τακτική του, με μοναδικό σκοπό την εκλογή του στο προεδρικό θώκο. Αυτό, εξάλλου, είναι και το διακύβευμα. Γνωρίζει πως τα δύσκολα ξεκινούν από Δευτέρα. Και στο εσωκομματικό πεδίο και στη κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές για τις ικανότητες του αντιπάλου

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε μια διπλή διαδρομή. Και της επίθεσης και της ενότητας. Μίλησε για λανθασμένα αποτελέσματα και την επόμενη ημέρα ανασκεύασε, άφησε αιχμές για τις ικανότητες του αντιπάλου και την απουσία του στο κρίσιμο επόμενο διάστημα, από τη εσωτερική πολιτική σκηνή ενώ προσπάθησε να διαμορφώσει και το,εσωκομματικό πλαίσιο της επόμενης ημέρας. Είναι σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου, επέστρεψε για να μείνει. Και, όπως έλεγε και πολιτικός του φίλος «Γιώργο χάσαμε αλλά έρχεται και το συνέδριο». Επέλεξε να παραμείνει και στο δεύτερο γύρο, παρά τις όποιες εισηγήσεις περί παραιτήσεως και αυτό αναγνωρίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. «Εξάλλου οι ηγέτες στην ήττα φαίνονται. Όπως και οι μεγάλες ομάδες», σημείωνε δηκτικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γνώστης των αθλητικών γεγονότων… ΠΑΣΟΚ

Οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και του Παύλου Γερουλάνου που ήταν και οι πιο ηχηρές, μάλλον, δεν έχουν επηρεάσει το τελικό αυριανό αποτέλεσμα. Πολιτικοί κύκλοι, εκτιμούν πως περισσότερο έστειλαν τα μηνύματα τους, κυρίως προς τη νέα ηγεσία, για την επόμενη ημέρα ή εκδήλωσαν τη προσωπική τους πικρία, παρά αναμείχθηκαν στη κόντρα των δυο μονομάχων.

Ένα από τα ζητούμενα της αυριανής ψηφοφορίας είναι και η συμμετοχή. Όπως και τα συμπεράσματα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments