Οικονομία

Ομόλογα ελληνικού δημοσίου: Προχωρά στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου

Ομόλογα ελληνικού δημοσίου: Προχωρά στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου
Ομόλογα ελληνικού δημοσίου: Σε νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό δημόσιο. Η χώρα μας θα προχωρήσει στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Ιούνιο του 2032.

Σε νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό δημόσιο. Η χώρα μας θα προχωρήσει στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Ιούνιο του 2032. Η κίνηση θα γίνει άμεσα, πιθανότατα αύριο, με βάση τις συνθήκες της αγοράς. Εντολή στις Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να δράσουν ως Joint Lead Managers σε μια νέα έκδοση ομολόγου έδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Με βάση τον προγραμματισμό του, ο ΟΔΔΗΧ θα κινηθεί φέτος με στόχο την άντληση 12 δισ. ευρώ. Παράλληλα, μετά το μέσον της χρονιάς θα λανσάρει το πρώτο «πράσινο ομόλογο».

Σταϊκούρας Ecofin: Παρά τις διεθνείς προκλήσεις η ελληνική οικονομία τα κατάφερε

Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Ecofin έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, και δήλωσε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα κατάφερε. «Ανακάμψαμε ισχυρά, μειώθηκε η ανεργία, αποφεύχθηκαν τα λουκέτα, ενισχύθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια, βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι «και η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Απαιτείται συνετή δημοσιονομική πολιτική, διορατική εκδοτική στρατηγική και συνέχιση της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε η χώρα να επιτύχει όπως φαίνεται υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες νέες, καλά αμοιβόμενες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments