Διεθνή

Χάπι κορωνοϊού της Pfizer: Εγκρίθηκε η χρήση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Χάπι κορωνοϊού της Pfizer: Εγκρίθηκε η χρήση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο ΕΜΑ ενέκρινε υπό όρους τη χρήση του χαπιού της Pfizer, PAXLOVID στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την υπό όρους έγκριση στη χρήση του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer,  PAXLOVID έδωσε την Πέμπτη, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χρήση του αφορά στη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer, αφού η ρυθμιστική αρχή έδωσε οδηγίες για την επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τον Δεκέμβριο το παρόμοιο φάρμακο molnupiravir της Merck.

Το χάπι Merck είναι επίσης υπό εξέταση στην ΕΕ, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκριθεί, επειδή η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα των δοκιμών της τον Νοέμβριο λέγοντας ότι το φάρμακο ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

«Αυτή η έκφραση εμπιστοσύνης στο PAXLOVID έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας και καθώς τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε ισχυρό κατασκευαστικό αποτύπωμα στην Ευρώπη, το οποίο θα βοηθήσει στην υποστήριξη της παραγωγής έως και 120 εκατομμυρίων σκευασμάτων PAXLOVID παγκοσμίως»

Πώς σχολίασε την εξέλιξη η εταιρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments