Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Έρχονται ισχυρές κυρώσεις αν επεκταθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας

Φον ντερ Λάιεν: Έρχονται ισχυρές κυρώσεις αν επεκταθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας
«Συντονιζόμαστε στενά για τις προετοιμασίες και την απάντηση στη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η Ευρώπη κινητοποιείται περαιτέρω διπλωματικά στο κρίσιμο ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης. Οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και ισχυρές κυρώσεις, επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα  του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αν και ελπίζουμε σθεναρά ότι μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική λύση, οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και ισχυρές κυρώσεις», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή της. Χθες, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ε.Ε., έχει έτοιμο πακέτο ισχυρών κυρώσεων, σε βάρος της Μόσχας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε καλή τη συζήτηση. «Συντονιζόμαστε στενά για τις προετοιμασίες και την απάντηση στη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει ο στενός συντονισμός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα επόμενα βήματα, «συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων». 

Συνεχίζονται οι διπλωματικές “μάχες” για αποκλιμάκωση της έντασης στα Ουκρανικά σύνορα

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα της Ουκρανίας. Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο, στις 8 Φεβρουαρίου, δήλωσε στο Reuters ο Πάβελ Σζροτ, από την πολωνική προεδρία.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπόρις Τζόνσον, για την κρίση στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, ανακοίνωσε το Παρίσι. Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments