Διεθνή

Ουκρανία: Ο Πούτιν υπογράφει το διάταγμα ανεξαρτησίας Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Ουκρανία: Ο Πούτιν υπογράφει το διάταγμα ανεξαρτησίας Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ
Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Βλαντιμίρ Πούτον να υπογράφει το διάταγμα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην Ουκρανία

Πλάνα του Ρώσου προέδρου να υπογράφει το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην Ουκρανία, μετέδωσε η Ρωσική τηλεόραση.

«Αναγνωρίζω την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ντόνενσκ και της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Θα έπρεπε να το είχα κάνει από καιρό» είπε στο διάγγελμα του ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη μακροσκελή ομιλία του ο πρόεδρος Πούτιν επιχείρησε να αποδομήσει και να υποβαθμίσει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας, την οποία και αποκάλεσε  μαριονέτα της Δύσης. «Αν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η παγκόσμια κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοούμε αυτό. Θέλουν να κατασκοπεύουν τη Ρωσία από την Ουκρανία. Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τα λιμάνια της Ουκρανίας. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν με την απειλή κυρώσεων, δεν θα μπορέσουν όμως να συγκρατήσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας» επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο ίδιος θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, πρόσθεσε και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία, όπως είπε.

Πανηγυρίζουν οι αυτονομιστές για την αναγνώριση

Εικόνες πανηγυρισμού αυτονομιστών μετέδωσε το πρακτορείο της Ρωσίας Ria Novosti, λίγο μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με Ρώσο βουλευτή η Συρία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει κι αυτή ως ανεξάρτητες τις επαρχίες  Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments